Speltips Athletic Bilbao – Granada 26/11: Målsnålast i ligan

Martin Efvergren Publicerat: 25 november 2021

La Ligas målsnålaste lag Athletic Bilbao tar emot bottenlaget Granada på fredagskvällen. Matchen spelas den 26 november 2021 med avspark kl 21.00.

Athletic Bilbao – Granada

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Bilbao inledde La Liga-säsongen starkt men har tappat lite mark på sistone. I fredags spelade man 0-0 borta mot Levante och har därmed inte tagit någon trepoängare i de fyra senaste matcherna. Det ger att man ligger på en åttonde plats i tabellen med 19 poäng efter 13 spelade matcher.

Det var med andra ord ett tag sedan Athletic Bilbao vann men samtidigt har man bara förlorat två matcher av 13 så här långt. Den andra förlusten kom i den näst senaste omgången då man föll med 1-0 hemma mot Cadiz.

Nu väntar så ett Granada som haft det tufft under säsongsinledningen. De ligger just nu på en 17:e plats i La Liga och har tagit 11 poäng på 13 matcher.

I söndags föll man med 4-1 hemma mot Real Madrid efter att Monchu utvisats i den 67:e minuten. Han är därmed avstängd den här matchen. Den här förlusten var den andra raka efter att man dessförinnan vunnit mot Levante med 3-0 och därefter förlorat med 2-0 mot Espanyol.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

La Ligas tätaste defensiv

Formen är inte på topp hos något av de här lagen men Athletic Bilbao gäller ändå som ganska klara favoriter hos spelbolagen. En rak etta ger omkring 1.60 gånger pengarna.

Förra säsongen vann båda lagen sina respektive hemmamatcher mot varandra. Senaste mötet vann Athletic Bilbao med 2-1 hemma medan Granada vann det första mötet med 2-0 på sin hemmaplan.

Det var jämnt mellan de här båda lagen förra säsongen då Granada slutade nia och Athletic tia. Båda lagen tog 46 poäng men Granada slutade före på grund av bättre målskillnad i de inbördes mötena.

Robert Moreno tog över tränarskapet i Granada i somras men har än så länge inte lyckats hålla laget på samma nivå som tidigare. Nu är läget ganska pressat men en seger skulle innebära ett bra kliv uppåt i tabellen då man har en match mindre spelade än lagen runtomkring i bottenskiktet.

Att besegra Athletic Bilbao är dock inte det enklaste, i synnerhet inte på San Mamés. Visserligen förlorade de sin senaste hemmamatch men det hör inte till vanligheterna.

Athletic Bilbao sticker ut på många sätt och ett av dem är deras spelsätt som gör dem svårslagna och väldigt solida bakåt. Med bara åtta insläppta mål är man just nu bäst i hela La Liga. Samtidigt har man bara gjort elva mål framåt och det gör dem till det klart målsnålaste laget i ligan. Efter 13 matcher har man ett snitt på 1.46 gjorda/insläppta mål per match.

Det har inte gjorts fler än två mål i någon av baskernas fyra senaste matcher. Det blev visserligen fem mål i Granadas senaste match mot Real Madrid men det har gjorts två mål eller färre i fem av deras sju senaste matcher.

Sammantaget gör detta att jag finner god anledning att tro att även den här matchen kommer att bli målsnål. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till klart spelvärda 1.80 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 26 november 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: