Speltips Athletic Bilbao – Levante 18/10: Tight bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 17 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Förra säsongens mittenlag Athletic Bilbao och Levante har fått en tuff start på den här säsongen och är båda i stort poängbehov inför det här mötet. Mycket pekar mot att det här kommer att bli en jämn och låst tillställning.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Athletic Club de Bilbao slutade på en elfte plats förra säsongen, två poäng före tolvan Levante och förutsättningarna inför det här mötet är fortsatt oerhört jämna. Båda lagen har en seger efter fyra spelade matcher vilket ger att man huserar i den tidiga tabellens absoluta bottenskikt.

Athletic Bilbao har två raka 1-0-förluster mot Cadiz och senast mot Alaves. Enda segern så här långt tog man i den andra omgången då Eibar besegrades med 2-1. Därmed har Gaizka Garitanos, normalt väldigt målsnåla, manskap fått en sämre start där man gått mållösa från tre av fyra matcher.

Levantes säsongsinledning är snarlik Athletics. Också de har gått mål- och poänglösa från de två senaste matcherna men med skillnaden att man ställts mo toppmotstånd i form av Sevilla och senast Real Madrid.

I premiären föll man med 4-2 mot Valencia och även deras enda seger kom i den andra omgången då Osasuna besegrades med 3-1.

På Levantes skadelista finns endast Doukouré medan hemmalaget lär komma att sakna Yeray, Ibai Gomez, De Marcos och Peru Nolaskoain.

Ytterst jämna förutsättningar

Athletic Bilbao och Levante ser ut att följa varandra resultatmässigt, vilket är logiskt med tanke på att styrkeförhållandena på pappret är väldigt jämna. Förra säsongen höll man sig i mittenskiktet och slutade där med blott två poängs skillnad mellan lagen.

Det som skiljer lagen åt är framförallt att Athletic Bilbao är ett mer defensivt orienterat spelsätt medan Levante både gör och släpper in fler mål. De förstnämnda var det tredje mest målsnåla laget förra säsongen med ett snitt på 2.08 mål per match medan Levante var det sjunde mest målrika laget med ett snitt på 2.63 mål per match.

På samma sätt har det sett ut den här säsongen. Inget av lagen har dock gjort mål i de två senaste omgångarna men det är framförallt Athtletic Bilbao som har problem med sitt offensiva spel. Levante kommer alltså från möten mot Sevilla och Real Madrid där man stått upp väl och förlorat knappt.

Levante har således haft det tuffare spelschemat så här långt men hemmalaget hålls ändå som ganska klara favoriter av oddssättarna. Athletic Bilbao vann visserligen båda mötena förra säsongen med 2-1 men min bedömning är att det här kommer att bli jämnt och någon klar favorit finns inte.

Mycket talar också för att det kommer att bli en ganska låst och målsnål match. Athletic Bilbao är välorganiserade och svåra att göra mål på men offensivt finns betydligt mer att önska. Det är framförallt det som jag tar fasta på när spelet blir att båda lagen inte kommer att göra mål i den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 14:00, söndag 18 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: