Speltips Athletic Bilbao – Osasuna 9/1: Snudd på toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 9 januari 2023

Detta blir ett intressant möte mellan Athletic Club och Osasuna där båda lagen har chans att hänga på i toppen vid vinst.

Athletic Bilbao - Osasuna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget av dessa lagen har kanske varit kandidater som man räknat med skulle vara med och konkurrera så högt upp i tabellen som de är, men en trepoängare här hade satt båda lagen i en väldigt fin position.

Athletic Club fick en väldigt fin start på hösten, som förvisso har mattats av något, men som fortfarande håller dem kvar i striden om topp fyra-placeringar. Tre poäng nu på måndag hade inneburit att de klättrat förbi Villarreal, Atlético Madrid och Real Betis och därmed åtminstone tillfälligt lagt beslag på fjärdeplatsen igen.

Efter uppehållet så inledde de med att ta en viktig poäng borta på Benito Villamarin i en mållös match mot Real Betis. Nu möter de ännu en farlig motståndare som är med i kampen om Europaplatserna, men hålls ändå som klara favoriter till vinsten hemma på San Mamés.

I vanlig ordning så är Athletic Bilbao oerhört svårslagna på sin hemmaarena och det känns som att de har tagit ett steg i rätt riktning den här säsongen. Med många andra topplag som inte riktigt når ändå fram så är det kanske deras år för att satsa högre.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Osasuna har ett stabilt lagbygge

Gästande Osasuna har under flera års tid varit en tuff motståndare som inte riktigt haft det lilla extra som krävs för att på riktigt kunna utmana om Europaplatser, trots att de periodvis har återfunnits högt upp i tabellen. Nu har de häng på lagen ovanför i tabellen och kan genom en trepoängare sticka upp på sjunde plats.

Osasuna har dock två raka förluster i bagaget efter att ha ställts mot Barcelona inför uppehållet och Real Sociedad precis efter. De har haft ett tufft spelschema och ifall de åker på ännu en förlust här så tyder de på att de kanske fortsatt inte riktigt är redo att slåss om Europaplatserna på allvar.

De spelade dock inte dåligt mot Real Sociedad och har gång på gång bevisat att de är ett svårslaget lag, som ägarna metodiskt och tålmodigt har byggt upp under flera år. Defensiven är en viktig nyckel, precis som det är för Athletic Club, vilket får oss att tro att det kan bli en tillknäppt och målsnål match på San Mamés.

Vi spelar därmed på Athletic Club, men kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för totalt 2.20 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao & under 3,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 9 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: