Speltips Athletic Bilbao – Real Betis 27/8: Formstarka gäster

Axel Sjödin Publicerat: 27 augusti 2023

En spännande söndag från Spanien avslutas med mötet mellan Athletic Club och Real Betis på San Mamés.

Athletic Bilbao - Real Betis

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Då båda lagen förväntas slåss om Europaplatser så är det viktiga poäng som står på spel på San Mamés på söndag. Athletic Club är rätt klara favoriter på hemmaplan, men Real Betis har fått en väldigt fin inledning på säsongen med fyra poäng på deras två inledande matcher mot tufft motstånd.

Athletic Club stod för en slätstruken insats hemma mot Real Madrid i premiären som de följaktligen förlorade med 0-2. Men de studsade snabbt tillbaka med en övertygande seger mot Osasuna i den andra omgången, där de vann med samma siffror. Nu ställs de återigen mot en tuff motståndare då ett formstarkt Real Betis kommer på besök.

Europaplatserna lär, som alltid, vara målet för Athletic Club, men de fortsätter att misslyckas år efter år. Under fjolårssäsongen låg de i topp sju under nästan hela säsongen fram till den sista omgången då Osasuna klev förbi, vilket resulterade i ytterligare en åttondeplats.

De har haft ett väldigt blygsamt transferfönster där inga pengar har spenderats alls. Det mest noterbara är att de har tappat Iñigo Martínez gratis till Barcelona, och det är därmed inte direkt ett förstärkt Athletic Club som ska ta sig an säsongen, men de är ändå tippade att vara med och utmana om Europa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Betis har imponerat under säsongsöppningen

Även Real Betis lär ha varit besvikna över fjolårssäsongen då de ännu en gång missade Champions League, trots att de länge hade chansen att haka på topp fyra eftersom Sevilla hade en usel säsong, vilket presenterade en fin möjlighet att nå Champions League.

Den här säsongen har emellertid inletts väldigt starkt då de har fått med sig fyra poäng efter möten mot Villarreal och Atlético Madrid. Trepoängaren på La Cerámica togs på ett väldigt dramatiskt vis då avgörandet kom i den 95:e minuten genom en nick från Willian José. Därefter spelade de mållöst mot Atleti i en ganska chansfattig match, men där Betis kändes farligare än motståndet.

Att de har levererat som de har gjort i två raka stormatcher är verkligen ett styrkebesked från Betis. Det blir därmed lite svårt att greppa att Athletic Club är så pass stora favoriter att en hemmaseger ligger under två gånger pengarna. Baskerna tenderar förvisso att vara starka hemma, men spelvärdet ligger i mitt tycke verkligen på gästerna efter vad vi har fått se hittills. För 1.91 gånger pengarna hos Bet365 spelar vi därmed på dubbelchans X2.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.91
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:30, söndag 27 augusti
TV: 
Stream:  TV4 Play