Speltips Athletic Bilbao – Real Madrid 16/5: Tuff nöt att knäcka

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2021

Real Madrid måste vinna mot Athletic Club ifall de ska ha någon som helst chans att sno åt sig titeln från sina stadsrivaler Atlético.

Athletic Bilbao - Real Madrid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två omgångar kvar i den spanska titelstriden som pågått under en lång tid nu och varit oerhört spännande att få följa. Söndag kan dock bli dagen då spänningen tar slut om inte Real Madrid lyckas plocka med sig en trepoängare hem från San Mames. Det är en sits som inget lag vill vara i då det är en erkänt svår bortamatch för alla lag i Spanien.

Det är återigen resultaten mot Getafe och Real Betis medan de jonglerade ligaspel med Champions League som kommer tillbaka och biter dem i baken nu. Det är inte mycket som skiljer de båda Madridklubbarna i tabellen, men det är tillräckligt för att sätta Real i en knivig sits med två omgångar kvar att spela.

Efter Athletic Bilbao väntar dessutom svårspelade Villarreal medan Atlético har ett betydligt mer överkomligt spelschema med Osasuna och Valladolid kvar. Större skrällar har hänt, men Real Madrid har inte saken i sina egna händer och kommer vara piskat att vinna här för att förlänga titelstriden till sista veckan.

Skadeläget kan dock sätta käppar i hjulet här för Zinedine Zidane med flera spelare borta under slutet av säsongen. Sergio Ramos är fortsatt skadad tillsammans med Lucas Vázquez, Daniel Carvajal och Ferland Mendy. Även Raphael Varane är tveksam till spel på grund av skada.

Imponerande svit på San Mames

Athletic Club har egentligen inget att spela för, men supportrar såväl som spelare hade nog varit väldigt nöjda om de blivit laget att grusa Real Madrids titelchanser. Så nog kommer motivationen att finnas där ändå, vilket de även visat när andra storlag kommit på besök under den senaste tiden.

Trots att de förlorade mot Huesca förra helgen så har de några riktigt imponerande sviter bakom sig vilket borde oroa Real Madrid. Innan förra helgen hade de inte förlorat på nio raka ligamatcher och har under de senaste fem omgångarna hunnit besegra både Atlético och Sevilla. Det är något som Real Madrid själva inte lyckats med under våren.

Sedan Marcelinos inträde på tränarbänken tidigt i år så har de dessutom inte förlorat mer än öppningsmatchen hemma på San Mames mot Barcelona i början av januari. Sedan dess är de obesegrade på hemmaplan.

Athletic Club har dock ett skadeläge som liknar Real Madrids med flera spelare borta såsom Ander Capa, Iker Muniain och Yuri Berchiche, men det har bevisligen gått bra ändå under senare tid.

Med Athletic Clubs sviter i åtanke så kommer detta bli oerhört tufft för ett Real Madrid som inte imponerat under den senaste månaden. Det finns en överhängande chans att den spanska guldstriden avgörs på söndag och att Athletic Club återigen sätter käppar i hjulen för topplagen. Dubbelchansen 1X för 2.60 hos Betsson spelas alltså här.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 2.60
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: