Speltips Athletic Bilbao – Real Madrid 22/1: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 22 januari 2023

Söndagskvällen bjuder på ett toppmöte från La Liga då Athletic Club ställs mot Real Madrid på San Mamés.

Athletic Bilbao - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Bilbao är fortfarande i allra högsta grad delaktiga i striden om Europaplatser, men varken de eller Real Madrid har fått med sig de resultat de hade hoppats på sedan ligaspelet drog igång efter uppehållet. Real Madrid är nu tre poäng efter Barcelona i toppen och är pressade att ta en ta en trepoängare på det erkänt svårspelade San Mamés.

Sedan återstarten så har Athletic Club haft två raka mållösa kryss, vilket följdes upp av en tung 1-3-förlust i det baskiska derbyt mot Real Sociedad i den senaste omgången. De har börjat tappa mark i kampen om topp fyra-placeringar, men har fortfarande alla chanser att repa sig.

Men spelmässigt så har de inte sett särskilt övertygande ut under de senaste veckorna. Deras enda framgångar har återigen kommit i cupspelet där de besegrade Espanyol i onsdags och därmed inväntar en kvartsfinal i Copa del Rey mot Valencia under den kommande torsdagen.

Allt fokus lär dock ligga på mötet med Los Blancos nu under söndagen, men sett till hur lite de har presterat offensivt under de senaste veckorna så lär det nog bli svårt att rubba de regerande mästarna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid måste studsa tillbaka

Carlo Ancelotti har även han haft en del att tänka på under senare tid då Real Madrid inte har levererat i förhållande till förväntningarna som finns på dem. Även om vi helt skriver av supercupen som en oviktig turnering så har Los Blancos haltat även i ligaspelet.

Poängtapp i tre av deras fem senaste matcher har gjort att Barcelona har sprungit förbi och Marängerna har inte råd att tappa poäng i nuläget. Utan den skadade Aurélien Tchouaméni så har det dock inte alls sett lika bra ut på mittfältet.

Deras senaste vinst mot Villarreal kan kanske ge dem en välbehövlig självförtroendeboost då de hämtade upp ett 0-2-underläge till en vinst tillslut. Efter att ha blivit överkörda av Barcelona i Saudiarabien så var det nog precis vad som behövdes för att få tillbaka Real Madrid på banan igen.

Defensivt så har de inte sett särskilt övertygande ut, men Real Madrid är trots allt Real Madrid och för oddsen 2.40 hos Lucky Sports så tycker jag ändå att det är klart spelvärda odds för bortasegern – inte minst med tanke på att Athletic Bilbao knappast är i någon toppform de heller.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 2.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, söndag 22 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: