Speltips Athletic Bilbao – Real Sociedad 31/12: Nyår i La Liga

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2020

Det är nyårsfotboll även i Baskien där Athletic Bilbao spelar hemma mot Real Sociedad på nyårsafton den 31 december 2020.

Athletic Bilbao - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tack och lov har spanjorerna ingenting för traditionen med nyårsfirande och ser inte dagen som lika helig som vi verkar göra i Sverige. Det betyder att det denna nyårsafton spelas inte mindre än två matcher från La Liga.

Personligen är det också två matcher som jag tänder till lite extra på, inte minst med tanke på att det är två matcher av lite olika karaktär.

I det ena är det mer av ett desperat bottenmöte, mellan ett Osasuna som inte har fått till det alls under säsongsinledningen och ett Deportivo Alaves som visserligen har lite andrum, men som inte har hittat en jämn och hög nivå under inledningen på säsongen.

Det andra mötet borde dock vara mer kittlande för fler, med tanke på att storlagen, om vi nu kan ta till den benämningen, Athletic Bilbao och Real Sociedad ska spela mot varandra på baskisk mark.

Real Sociedad behöver här göra ett bra resultat för att avsluta året starkt och verkligen vara en del av toppstriden när vi kliver in i 2021. Det i sig är en sporre att ha med sig.

Tidig avsparkstid

Märk väl att avspark är redan vid 14:00 på eftermiddagen och att det gäller att vara på hugget om man ska hinna lägga ett vettigt speltips inför matchen.

Athletic Bilbao har den stora fördelen av att inte ha så många tapp att bekymra sig över, med Peru Nolaskoain som det enda namnet på frånvarolistan på förhand.

I bortalaget är Adnan Janujaz och Luca Sangalli borta från spel, medan Asier Illarremendi, Miguel Angel Moya och Joseba Zaldua står som tveksamma kort på förhand.

David Silva är däremot tillbaka i spel och det återstår att se om han startar den här matchen. Det är en spelare som gör Real Sociedad klart bättre.

Tre raka förluster oroar i bortalaget, men kanske är det dags för en vinst igen?

Real Sociedad draw no bet spelas till 1,77 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Real Sociedad draw no bet
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:00, torsdag 31 december 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: