Speltips Athletic Bilbao – Sevilla 27/4: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 27 april 2023

Athletic Bilbao ställs mot Sevilla i ett formstarkt möte på San Mamés sent på torsdagskvällen.

Athletic Bilbao - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Athletic Club och Sevilla har levererat starka resultat under den senaste tiden och båda ser ut att gå mot ett någorlunda ljust avslut på en säsong som har innehållit våndor och frustration.

Sevilla har varit inblandade i bottenstriden under i stort sett hela säsongen, men har parallellt med motgångarna i ligan trots allt kunnat tråckla sig vidare ute i Europa. Sedan José Luis Mendilibar tog över tränaruppdraget i klubben så har det i alla fall sett betydligt bättre ut och det finns ett hopp om att kunna rädda säsongen.

Mendilibar har lyckats leverera tio poäng av tolv möjliga i ligaspelet och har överraskande nog lett Sevilla till seger mot Manchester United i Europa League, vilket gör att de nu har åtta poäng ned till Valencia under strecket och en semifinal mot Juventus att se fram emot.

Sevilla har rest sig under Mendilibar och har alltså fortfarande chansen att knipa en Champions League-plats samtidigt som hotet om nedflyttning är så gott som bortblåst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Bilbao nosar på högre placeringar

För hemmalagets del så har Sevillas motgångar erbjudit en möjlighet att utmana om placeringar högre upp i tabellen, men de har haft stora problem med att få ett grepp om en biljett ut i Europa. Bilbao och Osasuna har båda missat chans på chans att haka på i toppen, men när Athletic Club nu äntligen har hittat formen så har Osasuna gjort detsamma och de riskerar därmed fortsatt att hamna utanför en Europaplats.

Men Villarreal och Real Betis har båda börjat snubbla på mållinjen och Athletic Club har en bra chans att slå sig in i topp sex vid vinst här. Möten mot såväl Real Betis som Villarreal väntar precis efter månadsskiftet och där får vi svar på om baskerna kan sno åt sig en Europa League-plats eller inte.

Med fyra segrar och ett kryss i deras fem matcher så ser formen onekligen lovande ut i alla fall. De stod för en imponerande seger hemma mot Real Sociedad för två omgångar sedan och följde upp det med ännu en stabil seger borta mot Almería i helgen.

De är också klara favoriter till ännu en trepoängare hemma mot Sevilla, trots att gästerna har imponerat under senare veckor. Men den raka ettan står lite väl lågt i mitt tycke. Istället kikar vi på ett spel på att båda lagen gör mål, Sevilla har inte gått mållösa i någon av deras sex senaste och detsamma gäller i fem matcher för Athletic Club. Spelet går att hitta för fina 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 22:00, torsdag 27 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo