Speltips Athletic Bilbao – Villareal 23/10: Målsnål historik

Martin Efvergren Publicerat: 23 oktober 2021

I den sena lördagsmatchen från La Liga tar Athletic Bilbao emot Villareal. Matchen spelas den 23 oktober 2021 med avspark kl 21.00.

Athletic Bilbao – Villareal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Athletic Bilbao har inlett säsongen stabilt och har bara en förlust efter åtta spelade matcher i La Liga. Totalt har man tagit 13 poäng vilket ger en placering på övre halvan trots att man spelat en match mindre än flertalet lag inför denna lördag.

Som vanligt är Athletic Bilbao svårslagna, defensivt välorganiserade och nästan alltid målsnåla. Det har vi vant oss vid och så har det sett ut även den här säsongen.

Inför mötet mot Alaves som var lagets senaste match hade man tre matcher utan seger. Man hade då kryssat på bortaplan mot både Atletico Madrid (som föga oväntat slutade 0-0) och mot Valencia (1-1). Däremellan hade man förlorat med 2-1 hemma mot Rayo Vallecano. Men mot Alaves kunde man återvända till vinnarspåret då man segrade med 1-0.

Athletic Bilbao spelade inte förra helgen vilket gör att man senast spelade match den 1:a oktober. Ett långt uppehåll med andra ord och nu tar man emot ett Villareal som nu ska göra sin tredje match inom loppet av sju dagar.

I söndags föll man i La Liga med 2-1 hemma mot Osasuna. Därefter spelade man i Champions League i onsdags då man tog en fin 4-1-seger borta mot Young Boys.

I La Liga har man dock inte riktigt fått det att stämma så här långt. På åtta spelade ligamatcher har man tagit elva poäng och för Villareal som är en klubb med ambitioner att utmana i toppen är det inte tillräckligt bra.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Athletic

Villareal har inte riktigt lyckats leva upp till förväntningarna i La Liga så här långt den här säsongen. Samtidigt är det fortfarande tidigt på säsongen och det är inte sällan som spel i Europa innebär sämre prestationer i ligan.

Villareal kommer från en vecka med match söndag, onsdag och nu lördag. På andra sidan har vi ett Athletic Bilbao som inte har spelat match sedan den 1:a oktober. Ett så långt uppehåll är inte helt optimalt samtidigt som de bör kunna dra av fördel av att man kommer med fräschare ben och huvuden.

Mycket talar hursomhelst för att det här kommer bli en tät och jämn tillställning. Båda mötena lagen emellan förra säsongen slutade 1-1 och det har inte gjorts fler än 2 mål i någon av de 5 senaste matcherna.

I 7 av Athletic Bilbaos 8 matcher i La Liga den här säsongen har det gjorts under 2.5 mål. Villareal är något mer målglada men på bortaplan mot ett kontringsstarkt Athletic tror jag inte man kommer satsa på någon huvudlös offensiv.

Det finns fog för att tro att hemmalaget kan vara något ringrostiga efter ett längre uppehåll samtidigt som Villareal kan vara lite slitna på grund av sitt täta spelschema den här veckan.

Sammantaget gör detta att jag finner anledning att tro att det återigen kommer bli målsnålt när Athletic Bilbao är i farten. Därför blir mitt spel att det kommer göras under 2.5 mål till 1.65 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.65
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, lördag 23 oktober 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: