Speltips Atletico Madrid – Athletic Bilbao 10/3: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 10 mars 2021

Atletico Madrid såg ut att ha dödat toppstriden, men har bjudit in både Real Madrid och FC Barcelona i fighten. Nu väntar Athletic Bilbao i La Liga.

Atletico Madrid - Athletic Bilbao

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det råder ingen tvekan om att vi går inför en intensiv avslutning på säsongen i La Liga och spänningen är redan nu uppskruvad på väldigt höga nivåer. Det känns som att det kan sluta precis hur som helst i ligatoppen.

För ett par veckor sedan var det många som menade på att Atletico Madrid redan hade avgjort striden om ligatiteln, men en lång period med få trepoängare, samtidigt som FC Barcelona och Real Madrid närmast har gått rent, har gjort att Atletico Madrid nu bjudit in övriga storklubbar i striden om guldet den här säsongen. Snacka om onödigt.

Men det är med det sagt fortfarande Atletico Madrid som sitter i förarsätet och man kan argumentera för att guldet fortfarande är Atletico Madrids att förlora. Det är en situation som borde passa laget och nu senast mot Real Madrid tyckte jag åter att man såg vassa ut.

Atletico Madrid tog då ledningen tidigt i Madridderbyt och höll stången nästan hela vägen in i mål, men ett sent insläppt kvitteringsmål gjorde att man delade på poängen. Nu är det bara tre poäng ner till FC Barcelona i tabelltoppen, även om Atletico Madrid har en hängmatch att spela för att alla lag ska hamna på samma antalet spelade matcher i toppen.

Det är just hängmatchen som nu ska avgöras när Athletic Bilbao gästar på onsdagskvällen och en vinst för Atletico Madrid skulle göra att man har sex poäng ner till FC Barcelona och åtta poäng ner till Real Madrid. Men med hela tolv (!) omgångar kvar att spela.

Atletico Madrid vill sätta tonen

Athletic Bilbao då? Jo, efter en svag inledning på säsongen har laget från Baskien fått ordning på det mesta sista veckorna och känns nu som ett svårpasserat lag. I för sig har man bara två vinster på sina sex senaste ligamatcher, men det är tydligt att man efter sitt tränarbyte är ett mer svårslaget fotbollslag.

Det visade man inte minst i semifinalen av Copa del Rey, där Levante nu har slagits ut och där Athletic Bilbao därmed är klara för att spela final mot FC Barcelona senare i vår. Det är en fin titelchans.

Inom räckhåll finns också Europaplatserna i ligan, men då behöver man resa sig och öka poängsnittet. I skrivande stund är nog finalen mot FC Barcelona den bästa chansen att nå Europa nästa säsong.

Så vad kan vi förvänta oss mot Atletico Madrid? Det blir nästan alltid jämna matcher mellan lagen. 1-1 precis i början av säsongen, då i Baskien, gör att vi förväntar oss en tät historia igen.

Atletico Madrid att vinna spelas med det sagt till 1,87 gånger såsen hos Betsafe. Där ligger man nästan tio punkter över flera konkurrenter. Det är med andra ord ett bra odds. 1-0? Ja, det ligger nära till hands, men det gör 2-1 och 2-0 också.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atletico Madrid vinner
Odds: 1,87
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, onsdag 10 mars 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo