Speltips Atletico Madrid – Barcelona 2/10: Pressade lag

Martin Efvergren Publicerat: 1 oktober 2021

Det är två lag med mer att bevisa som gör upp när Atletico Madrid tar emot Barcelona i La Liga. Matchen spelas lördagen den 2 oktober med avspark kl 21.00.

Atletico Madrid – Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna Atletico de Madrid har fått en tuff start på säsongen där man fått slita hårt för varenda poäng. Kanske kan bortasegern mot AC Milan i Champions League i tisdags bli en positiv vändpunkt.

Efter sju spelade matcher i La Liga står Atletico Madrid på 14 poäng. Det är ingen katastrofstart men spelet har inte riktigt stämt och de flesta poäng man har tagit har man hämtat in i matchernas absoluta slutskede.

Så blev det också då man, med en man mer, kunde vända 1-0 till en 1-2-seger mot Milan. Antoine Griezmann kunde, på ett kliniskt sätt, göra sitt första mål sedan återkomsten i den 84:e minuten. På tilläggstid avgjorde Luis Suarez på straff.

I senaste ligamatchen föll man dock mot Alaves med 1-0 borta och nu väntar, på pappret, svårare motstånd då ett pressat Barcelona gästar. Om Atleticos insats i CL var ett steg i rätt riktning var Barcelonas prestation mot Benfica ett steg tillbaka ner i skiten.

Man har nu förlorat båda sina matcher i Champions League med 3-0 och i ligan står man på 12 poäng efter sex matcher. Vid en seger här kan man alltså kliva förbi Atletico Madrid trots att man har en match mindre spelad.

Läget är med andra inte så illa – än. Men med allt negativt som händer i klubben och med en starkt ifrågasatt tränare är känslan att FC Barcelona befinner sig i ett fritt fall. Spelarna lär inte gå mentalt opåverkade i den här negativa spiralen.

På Barcelonas skadelista finns Braithwaite, Wague, Aguero, Dembelé och Balde. Därtill är Ronald Koeman fortsatt avstängd efter att ha fått rött kort mot Cadiz. Atletico Madrid ser ut att kunna mönstra en skadefri trupp.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnål historik

Det faktum att ett spel på att Barcelona vinner den här matchen ges till ett odds omkring 4.10 gånger pengarna säger en hel del.

Barcelona vann visserligen senast i ligan med 3-0 hemma mot Levante men det är också den enda segern på de fem senaste matcherna. I tre av dessa matcher har man gått mållösa.

Ett ljus i mörkret är dock att Ansu Fati var tillbaka som inhoppare mot Benfica i onsdags efter en längre skadefrånvaro. Om det är någon som kan symbolisera framtidstro så är det han.

Diego Simeone har försökt mixtra med sitt etablerade 4-4-2 den här säsongen. I de flesta matcher har man utgått från en trebackslinje, ofta i en 3-1-4-2-formation, men det har inte riktigt klickat.

Att aldrig ändra på ett vinnande koncept är ju en gammal och sliten ”sanning” som i det här fallet kan stämma. Mot Milan senast hade man återgått till sin fyrbackslinje och det är inte otänkbart att man nu fortsätter på det spåret.

Barcelona har inte besegrat Atletico Madrid på de fyra senaste mötena. Två har slutat oavgjort och två har Atletico vunnit. Senast lagen möttes slutade det 0-0 på Nou Camp medan Atletico Madrid vann hemma med 1-0 förra hösten.

Båda de matcherna var täta och målsnåla bataljer och mycket talar för att det kan bli något liknande här. Självförtroendet är inte på topp hos något av lagen och om Simeones manskap gör det de är bäst i världen på – organisation och försvarsspel – så tror jag att det här kommer bli målsnålt.

Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, lördag 2 oktober 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: