Speltips Atletico Madrid – Barcelona 8/1: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 8 januari 2023

Atlético Madrid ställs mot serieledarna Barcelona hemma på Wanda Metropolitano under söndagskvällen.

Atlético Madrid - Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helgen i Spanien avslutas med en smällkaramell från Madrid där Atlético Madrid ställs mot Barcelona i en på förhand väldigt spännande stormatch. Atlético har varit väldigt instabila under säsongen och är nog borträknade från titelstriden, men är själva inblandade i en väldigt jämn kamp om topp fyra-placeringarna.

Hos Atleti så har mycket fokus legat på Diego Simeone och hans eventuellt sista säsong som tränare i den spanska huvudstadsklubben, där han varit huvudtränare i över tio år. Redan förra säsongen, då de skulle försvara sin titel, såg vi flera strategiska beslut gå fel då Simeone försökte förnya sitt sätt att spela fotboll på. Det har inte gått särskilt mycket bättre i år, även om de är i en bättre position nu än vad de var under förra hösten.

En vinst mot ett Barcelona i storform hade varit precis vad klubben behövde, även om det inte skulle innebära några nya förhoppningar om att blanda sig in i titelstriden. Inför uppehållet så skrapade de bara ihop en ynka poäng i de tre sista matcherna inför VM, med två förödmjukande förluster mot Cádiz och Real Mallorca som sticker ut. De har i alla fall inlett med en vinst nu efter uppehållet då de utan större problem slog Elche med 2-0, men ännu har de en del att bevisa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona måste bevisa sig när det gäller

Inför VM-uppehållet så såg det betydligt bättre ut för Barcelonas del som hade fem raka vinster, serieledning med två poängs marginal och ett nära fläckfritt facit i ligaspelet utöver deras förlust i El Clásico.

De spelade dock derby under nyårsafton och fick nöja sig med ett kryss mot stadsrivalen Espanyol hemma på Camp Nou. Det var nog inte vad de hade räknat med och med så mycket som hänger på en ligavinst så börjar det återigen bli svettigt för Xavi och hans Barcelona.

Mot mindre lag så har det sett oerhört bra ut, men Xavis Barcelona har vikt ned sig lite när det gäller som mest mot storklubbar. Matchen mot Real Madrid och dubbelmötena mot Bayern München och Inter i Champions League är bra exempel på där många nog hade väntat sig mer av detta Barcelona. De har nu chans att motbevisa sina tvivlare på Wanda Metropolitano, men det kommer inte att bli en lätt match. Att de behöver klara sig utan Robert Lewandowski är dock ett stort bakslag för katalanerna.

Mycket står på spel för båda klubbarna på söndag och vi kan nog förvänta oss en rätt tillknäppt match, där Barcelona saknar lite spets. Underspelet ser därmed lockande ut för 1.90 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, söndag 8 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: