Speltips Atletico Madrid – Eibar 18/4: Kniven mot strupen

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2021

Den spanska titelstriden har gått från att ha ett till två och nu tre lag inblandade i den efter förra helgens resultat. Kniven är fortsatt mot strupen för Atléticos del.

Atletico Madrid - Eibar

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético de Madrid missade återigen chansen att dra ifrån lite i La Liga-toppen då Barcelona förlorade sin första match i år mot Real Madrid i El Clásico. Atlético mötte Real Betis borta på Estadio Benito Villamarin, vilket såklart inte är en lätt match, men vill man vinna ligan behöver man vinna matcher i sådana här lägen.

Ligaledningen är åtminstone fortfarande intakt och Diego Simeones mannar får en ny chans mot ligajumbon Eibar. Vinner de inte här kan de faktiskt lika gärna ge upp titeln. Under de senaste åtta omgångarna har de nämligen plocka åtta färre poäng än Barcelona och sju färre än Real Madrid, det är åtta omgångar kvar och den trenden får inte fortsätta för Atlétis del.

Det är framförallt framåt de haft problem, målskyttet har stannat av och Luiz Suárez fantastiska form från i höstas har inte riktigt följt med in på vårkanten. Inför mötet mot Eibar kommer de dessutom få klara sig utan honom helt och hållet då han kommer vara borta fram till slutet av april, det är det sista de behöver i nuläget.

Även João Felix är tveksam till spel och är ett annat offensivt tapp för Diego Simeone. Thomas Lemar och Kieran Trippier är också frågetecken inför matchen, men den sistnämnde borde vara tillgänglig för spel enligt rapporter inför söndagen.

Det är inte i den här matchen Eibar ska plocka poäng

Eibar ligger sist i La Liga efter 30 spelade omgångar, men botten av La Liga är nästan lika spännande som toppen av den. Den spanska ligan bjuder på dramatik i på alla plan i år, även Europa League-racet är roligt att följa. Poängen är att de inte är avhängda så som Sheffield i Premier League t.ex. och har fortfarande allt att spela för här.

Det är nog ingen som förväntar sig att de ska kunna plocka upp poäng här, men med tanke på Atléticos problem med målskyttet kanske det finns lite hopp ändå för ligajumbon. De har dock 13 raka matcher utan vinst nu och har förlorat flera viktiga matcher mot andra bottenlag. Det är i matcherna mot Alavés och Getafe senare i vår som poängen ska tas, inte mot Atlético i vilket fall som helst.

Eibar har flera namn på skadelistan vilket inte direkt ökar chanserna mot ligaledarna. Pedro Bigas, Edu Expósito och Bryan Gill är några av de namn som är tveksamma till spel på söndag. Dessutom är Pape Diop avstängd inför matchen.

Oddsen för en rak etta här känns för låga, men ett spel på under 2,5 mål går att hitta för fullt godkända 1.72 hos Speedybet. Atlético har som sagt haft problem med målskyttet på senaste och har endast mäktat med två mål på de senaste fyra matcherna där motstånd som Getafe och Alavés ingått. Nu är Luis Suárez borta och Eibar sprutar inte heller in mål precis. Underspelet känns som rätt väg att gå här helt enkelt.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 16:15
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: