Speltips Atletico Madrid – Granada 14/8: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 14 augusti 2023

Atlético Madrid är tunga favoriter i säsongspremiären hemma mot nykomlingen Granada på måndagskvällen.

Atlético Madrid - Granada

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Diego Simeone står återigen redo att leda sitt Atlético in i en ny säsong, trots att det var långt ifrån säkert under långa perioder under fjolårssäsongen. De är klara favoriter mot ett Granada som snabbt lyckats återvända upp i La Liga, men som lär få det svårt i huvudstaden i säsongspremiären.

Fjolårssäsongen hade två ansikten för Atletis del. Deras höst var bedrövlig, och det verkade nästan klart att El Cholo var inne på sitt sista år som tränare för klubben efter att resultaten fortsatt rasa. Men så under våren lyckades han få pusselbitarna på plats. Antoine Griezmann var ligans bästa spelare under våren och var spjuthuvudet på det Atleti som stormade fram i La Liga, där de hade bäst poängsnitt av alla lag och sköt upp som en raket i tabellen under flera månader.

Ifall Atleti kan inleda den här säsongen som de avslutade förra den så kommer de tveklöst att blanda sig in i toppen tidigt. Det här året borde de ha en bättre chans att försöka utmana de andra två spanska giganterna om titeln, då de förstärkt försvaret med ett par rutinerade defensiva kuggar i form av Çağlar Söyüncü, César Azpilicueta och Javi Galán. Men det är i övrigt ungefär i stort sett samma trupp som i fjol, då de redan fått in pengar efter att Wolves köpt loss Matheus Cunha dyrt. De har både José Giménez och Reinildo borta inledningsvis, men är solklara favoriter hemma mot nykomlingarna Granada på måndag oavsett.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Granada har inte kunnat förstärka laget

Det blev en väldigt kort sejour nere i Segundan då Granada redan är tillbaka i den spanska högstaligan. De blev mästare i andraligan och klarade av säsongen utan att förlora en enda match på hemmaplan, vilket är väldigt starkt. Men deras facit på bortaplan är mindre rolig läsning, och inte särskilt förtroendeingivande inför måndagens möte på Metropolitano.

Granada har haft väldigt begränsat utrymme att kunna förstärka truppen inför i år, då större delen av budgeten har gått åt till att köpa loss spelare på lån med obligatoriska utköpsklausuler. Att dessa spelare inte gjorde särskilt stor nytta under fjolåret gör situationen än mer oroväckande.

Det är alltså ungefär samma lag som vann Segundan som vi får se även i La Liga, och därmed får Granada snällt ställa in sig på en bottenstrid i år igen. Vi får se ifall deras offensiva duo bestående av José Callejón och Myrto Uzuni kan leverera lika bra i La Liga, för då ska de ha en bra chans att klara sig kvar.

Men att de skulle inleda säsongen med att plocka poäng mot Atleti känns mindre troligt. Atlético Madrid spelade offensivt frejdig fotboll under hela våren och vi kan nog förvänta oss en fartfylld match då Paco Lopez i Granada gärna spelar offensivt han också. Över 2,5 mål blir därmed vårt spel för 1.70 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:30, måndag 14 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logo