Speltips Atletico Madrid – Osasuna 16/5: Guldvittring

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2021

Med två omgångar kvar och en intakt ligaledning för Atléticos del så kommer Osasuna på besök till Wanda Metropolitano.

Atletico Madrid - Osasuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter många om och men så ser Atlético de Madrid faktiskt ut att gå mot en ligaseger. Tidigare hade de en snudd på ointaglig ligaledning, vilket senare övergick i en period där det bara såg ut som en tidsfråga innan Barcelona eller Real Madrid skulle köra förbi dem. Men de båda giganterna bakom dem i tabellen har missat chans eller chans och Atlético har på ett mirakulöst sätt lyckats hålla sig flytande hela vägen.

Guldet kan säkras redan nu på söndag då Real Madrid har en tuff bortamatch mot Athletic Club samtidigt som Osasuna kommer på besök till Madrid, där ligaledarna är klara favoriter. I sista omgången väntar dessutom Valladolid för Atlético och Villarreal för Los Blancos, vilket ytterligare understryker favoritskapet till titeln för Diego Simeones mannar.

Bortsett från förlusten borta mot Athletic Club så har Atlético lyckats vinna de matcher som krävts av dem under de senaste veckorna och champagnen lär ligga på kylning på Wanda Metropolitano inför söndagens match.

Thomas Lemar är den enda spelaren på Atletis skadelista och Diego Simeone kommer att ha gott om alternativ att välja på för att styra matchen dit han vill.

Atlético är för stora favoriter

Osasuna har, trots att de inte har någonting att spela för, avslutat säsongen på ett bra sätt. Med fyra vinster på deras sju senaste matcher så har tuffar de på i ligaspelet. De har fortfarande chans att hamna på övre halvan av tabellen i alla fall, vilket alltid är något.

Något som dock kan lugna er som vill se Atlético vinna titeln är Osasunas facit mot topplagen i La Liga under säsongen. Mot de klubbar som innehar topp sex-placeringarna i ligan har de endast skrapat ihop två ynka poäng på tio matcher och matchen som väntar nu på söndag kommer att bli en av säsongens tuffaste för bortalaget.

Skadeläget ser bra ut och det är egentligen bara avstängningen på Nacho Vidal som är värd att notera för Osasunas del, annars har Jagoba Arrasate hela truppen till sitt förfogande.

Man hade gärna spelat på en rak etta här, men oddsen är faktiskt löjligt låga på Atlético så istället kikar vi på målspelsmarknaden. Med tanke på vad som står på spel lär Atleti inte vilja begå ett misstag och släppa in ett mål bakåt, samtidigt kan vi förvänta oss att Osasuna kommer att försvara djupare än vad Real Sociedad gjorde senast och gissningsvis kan en betydande del av matchen bestå av ett Atlético som försöker lirka upp Osasunas försvar. Vi går alltså mot strömmen och spelar på under 2,5 mål här för 2.15 gånger pengarna hos Nordicbet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.15
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 18:30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: