Speltips Atletico Madrid – Rayo Vallecano 2/1: Präglat av pandemin

Axel Sjödin Publicerat: 2 januari 2022

Atlético Madrid inleder året med en riktig sexpoängare till derby mot Rayo Vallecano hemma på Wanda Metropolitano.

Atlético Madrid - Rayo Vallecano

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var inför säsongen nästan otänkbart att detta skulle vara en match om Champions League-platserna framåt vårkanten, men Rayo Vallecano fortsätter att överraska medan Atlético fortsätter att halka nedåt i tabellen och nu har åkt utanför topp fyra-placeringarna.

Förutsatt att Rayo inte lyckas få matchen uppskjuten så blir detta det andra Madridderbyt på en och samma dag, men tyvärr så är det pandemin som står i fokus inför mötet. Rayo har 17 bekräftade fall av COVID-19 i truppen, men de har inte avslöjat vilka spelare som är drabbade men med ytterligare skador så finns det risk för att de kan mönstra ett riktigt B-lag med flera ungdomsspelare i startelvan.

La Liga har inte alls lika generösa regler när det kommer till att ställa in matcher som Premier League till exempel och det finns en risk att den spelas ändå trots allt. Det är beklagligt ifall en såhär viktig match sett till tabelläget avgörs på grund av yttre omständigheter.

Rayo har nämligen sett klart bättre ut än vad Atlético Madrid har gjort på senaste, men riskerar att tappa sin topp fyra-placering ifall matchen nu spelas.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético Madrid har tappat mark i toppen

Atlético har en riktigt tung period bakom sig med fyra raka förluster vilket har gjort att de har tappat väldigt mycket mark i toppen och i stort sett är uträknade från titelstriden redan nu. Med 17 poäng upp till serieledande Real Madrid så finns det egentligen inga förhoppningar om att kunna försvara titeln, snarare behöver de se till att inte missa att kvala in till Champions League istället – något den här matchen kan ha oerhörd betydelse för.

Det är svårt att säga hur oddsen hade sett ut ifall nu inte Rayo hade drabbats så hårt av pandemin, men ifall matchen spelas så är i varje fall Atlético väldigt tunga favoriter såklart. De behöver verkligen tre poäng oavsett hur de får tag på dem och kanske kan detta vara livlinan som Diego Simeone behöver för att kunna vända den negativa trenden.

I och med att vi inte vet exakt vilka spelare som är borta i Rayo Vallecanos trupp så är det svårt att få en klar bild av hur matchen kommer se ut. Men Rayo har verkligen ingen bred trupp som nykomling och med 17 namn borta så får man nästan anta att laget de kommer ställa upp med inte kommer ha något att säga till om på Wanda Metropolitano.

Anmärkningsvärt nog så går det att hitta odds upp till 2.20 gånger pengarna hos Bethard på att Atlético vinner med -1,5 asian, något de bör kunna klara av mot ett försvagat Rayo.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid -1,5 asian
Odds: 2.20
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:15
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: