Speltips Atletico Madrid – Real Madrid 8/5: Madridderbyt

Axel Sjödin Publicerat: 8 maj 2022

Söndagen avslutas med ett spännande Madridderby mellan Atlético Madrid och Real Madrid på Wanda Metropolitano.

Atletico Madrid - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämfört med tidigare säsonger så är det ovanligt lite som står på spel under söndagens derby. Men det är onekligen ett av fotbollsvärldens största derbyn alldeles oavsett och det ligger såklart mycket prestige i att vinna det för båda lagen.

Real Madrid är redan klara mästare i årets upplaga av La Liga och lär ha fullt fokus på Champions League-finalen mot Liverpool i slutet av månaden. Men det är flera veckor bort och under söndagen så är det såklart derbyt som gäller. Det faktum att de spelade 120 minuter fotboll mot Manchester City i onsdags lär dock ha sin påverkan på dagsformen.

Men man ska inte heller underskatta vad en sådan vinst betyder för lagets moral. Det är svårt att sätta ord på hur fantastiskt underhållande Real Madrid har varit att följa under Champions League-slutspelet och hur de gång på gång kommer tillbaka i till synes omöjliga lägen med en sällan skådad anfallsfrenesi. Den här gången var det Rodrygo som satte två mål inom loppet av två minuter i matchens absoluta slutskede och lyckades få till en förlängning.

Det är talande att vissa i publiken så smått hade börjat packa ihop och gå hem. Att Real Madrid skulle komma tillbaka där händer nästan bara inte och för spelarna betyder det såklart oerhört mycket att veta att man aldrig är uträknade.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Atlético Madrid har knappast någon strålande form

Fjolårsmästarna har inte alls levt upp till förväntningarna under säsongen, men har trots allt reparerat mycket av skadan under våren och verkar gå en topp fyra-placering tillmötes. Diego Simeone behöver verkligen se över saker och ting och utvärdera säsongen under sommaren, för det har varit flera områden där de har försämrats, trots satsning.

Simeone har försökt experimentera lite med olika formationer och en mer offensiv inriktning, men det har fått bitvis katastrofala följder för defensiven. De har släppt in 41 mål hittills och säsongen är ännu inte klar, det är nytt rekord under Simeones tid som tränare. Jämför det med fjolårssäsongen där de blev mästare och släppte in 25. Det har inte heller varit några uppenbara framgångar offensivt utan rakt av ett nedköp såhär långt.

Atlético hade en fin period under februari och mars, men har sedan dess stannat av lite. I deras fyra senaste ligamatcher mot Mallorca, Espanyol, Granada och Athletic Club har de bara tagit fyra poäng sammanlagt. Det duger inte och de ska vara tacksamma att Real Betis inte har tagit chansen de gått att sno åt sig den sista Champions League-platsen.

Mycket av spekulationerna inför matchen har handlat om huruvida Real Madrid väljer att vila spelare eller inte efter att ha säkrat ligatiteln och en finalplats i CL. Men med tanke på att det trots allt är derby så kan de knappast ha råd att rotera ut för mycket. Oddsen är således helt skeva i min bok där Atlético är klara favoriter mot sina klart vassare stadsrivaler i år. Vi spelar därmed på dubbelchansen X2 för 1.79 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.79
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: