Speltips Atletico Madrid – Real Sociedad 28/5: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 28 maj 2023

På söndag väntar en stormatch mellan Atlético Madrid och Real Sociedad, där den senare har chans att säkra Champions League-spel.

Atlético Madrid - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Medan det länge har känts givet att Atlético Madrid kommer att säkra en topp tre-placering så har det inte alls sett lika självklart ut för Real Sociedad. Baskerna har ofta inlett säsongen starkt med en bra tabellplacering under hösten för att senare kollapsa under vårkanten. De åkte också på en rejäl formdipp under våren och varningstecknen var där, men de lyckades stabilisera sig och har nu en väldigt bra chans att ta den efterlängtade fjärdeplatsen som har gäckat dem under lång tid.

Det har inte heller varit en lätt uppgift att hålla undan ett formstarkt Villarreal, som har radat upp trepoängare. Men Real Sociedad har svarat starkt genom att ta 17 poäng av 21 möjliga på deras sju senaste matcher. De är alltså obesegrade med fem vinster på sju matcher och har mött tufft motstånd under perioden. Vinster mot både Barcelona och Real Madrid har verkligen bevisat att de hör hemma i topp fyra och att de kan leverera mot tufft motstånd när det verkligen gäller, en egenskap som laget sällan har haft under de senaste åren.

Med de resultaten i ryggen lär de vara fyllda med självförtroende inför mötet mot Atlético på Metropolitano, men det kommer inte att bli en lätt uppgift att plocka poäng där. Atleti har åtta raka segrar framför sin hemmapublik och har fortsatt sett starka ut under våren sedan deras förvandling under en nytänkande Diego Simeone. Spelet har sett väldigt bra ut och Antoine Griezmann har varit galjonsfiguren för detta skönspelande Atlético Madrid som har öst in mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kan bli en underhållande tillställning

Även i den näst sista omgången spelas alla matcher vid samma tidpunkt i La Liga, och det är möjligt att Real Sociedad kan kvalificera sig för Champions League även vid förlust, ifall Villarreal skulle misslyckas med att slå Rayo Vallecano på Vallecas. Men La Real lär vara fast beslutna att försöka avgöra detta på egen hand.

Då de behöver tre poäng för att vara helt säkra lär de försöka gå framåt, vilket gör att vi mycket väl kan få en underhållande match mellan två formstarka lag. Atlético har först och främst imponerat i det offensiva spelet och tenderar ofta att släppa in mål även när de vinner. De har släppt in mål i åtta av deras nio senaste matcher och mot ett Real Sociedad som har varit duktiga på att ta fasta på sina lägen tror jag på ett spel på att båda lagen gör mål för 1.83 gånger pengarna hos Coolbet.

Atlético Madrids hemmafacit är väldigt imponerande och den raka ettan hade kanske inte varit ett dumt spel här heller, men att de inte har något att spela för gör ändå att det spelet känns ganska riskabelt mot ett formstarkt La Real.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, söndag 28 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo