Speltips Atletico Madrid – Sevilla 3/9: Ångestladdat

Axel Sjödin Publicerat: 3 september 2023

Atlético Madrid och Sevilla ställs mot varandra i en stormatch från La Liga på Metropolitano på söndag.

Atletico Madrid - Sevilla

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Atlético Madrid har fått en någorlunda fin start på säsongen med sju poäng på de tre inledande omgångarna, men detsamma går inte att säga om Sevilla. Med tanke på hur den förra säsongen inleddes så lär det finnas viss oro efter tre raka förluster, vilket sätter press på dem att få med sig något från den här tuffa bortamatchen i Madrid.

Det José Luis Mendilibar gjorde med Sevilla i våras lär köpa honom en del tid. Han lyckades mirakulöst nog leda dem till en Europa League-titel, samtidigt som de under en period dessutom blandade sig in i striden om Europaplatserna, efter att ha varit nere i bottenstriden under många månader.

Men det förtroende han har är inte oändligt, och resultaten måste nog börja komma snart, om inte nu så i hemmamatchen mot Las Palmas helgen därpå. Vad som är mest oroväckande är att de tre förlusterna har kommit mot motstånd som de borde kunna besegra. Först förlorade de hemma mot Valencia, och därefter har de förlorat mot Alavés och Girona. Särskilt 3-4-förlusten mot Alavés är alarmerande.

Det talas till och med om en kris efter tre omgångar, och mycket pekar på att en fjärde raka förlust väntar runt hörnet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético öste på mot Rayo Vallecano

Atleti kan inte påstås ha imponerat i de två första omgångarna, men fick trots allt med sig ganska bra resultat ändå då de besegrade Granada med 3-1 och kryssade i en mållös match borta mot Real Betis. I den tredje omgången däremot så lade de in en ny växel. Rayo Vallecano kördes över med hela 7-0 och Atlético gjorde mål på allt kändes det som.

Det kan bli en väldigt plågsam kväll för Sevilla om Atleti lyckas hålla i den formen, för Sevilla har verkligen inte sett bra ut defensivt. Antoine Griezmann såg också bättre ut igen efter en ganska anonym säsongsöppning hittills, även om han inte intog någon huvudroll mot Rayo Vallecano heller. Hans briljans var nyckeln bakom Atléticos fantastiska vår, och om de ska kunna utmana om ligatiteln på riktigt så krävs det nog att han hittar tillbaka till sin toppform.

Men med eller utan Griezmann i sitt livs form så är Atlético överlägsna favoriter inför söndagens drabbning. Jag tror att siffrorna mycket väl kan rinna iväg här också med tanke på hur loja Sevilla har sett ut, och därmed spelar vi på Atlético med (-1) i hcp för 1.72 hos Coolbet, vilket gör att vi får tillbaka insatsen om de vinner med ett mål, vinner på spelet om de vinner med större marginal än så och förlorar om det blir kryss eller bortaseger.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atletico (-1) hcp
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 3 september
TV: 
Stream:  TV4 Play