Speltips Barcelona – Alaves 30/10: Botten nådd?

Martin Efvergren Publicerat: 30 oktober 2021

Ett FC Barcelona utan Ronald Koeman tar emot ett Deportivo Alaves på uppgång i den elfte omgången av La Liga. Matchen spelas den 30 oktober 2021 med avspark kl 21.00.

Barcelona – Alaves

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jag vet inte vem eller varför någon trodde att Ronald Koeman var rätt man att leda FC Barcelona och hans dagar har väl egentligen varit räknade redan från dag ett. Nu har i alla fall dagen D kommit och förhoppningsvis, för Barcas del, nådde man botten i 1-0-förlusten mot Rayo Vallecano i onsdags.

Den tafatta insatsen innebär att man förlorat tre av sina fyra senaste matcher i La Liga. I söndags förlorade man El Clasico hemma på Nou Camp och i torsdags kom alltså beskedet att Koeman får kicken. Strax därefter lät man sedan meddela att Sergi Barjuan kommer leda laget som en interimlösning de närmast kommande matcherna.

Läget ser inte ljust ut men samtidigt är man inte det enda laget i La Liga som har underpresterat och med 15 poäng efter tio matcher är avståndet upp till toppen inte på något vis ointagligt. Den nuvarande truppen är heller inte på något vis oduglig så chansen att vända den här säsongen finns definitivt.

Utan någon permanent tränarlösning på plats ska man nu försöka vända trenden då Deportiva Alaves gästar på lördagskvällen.

Alaves fick en mardrömsstart på säsongen då man förlorade samtliga sina fem första matcher och totalt endast gjorde ett enda mål. Därefter vända man trenden genom att besegra Atletico Madrid i den sjätte omgången.

Man förlorade visserligen de två efterföljande matcherna men kommer nu med två raka segrar. I tisdags vann man hemma mot Elche med 1-0 och i lördags slog man Cadiz med 2-0 på bortaplan.

Alaves kommer till den här matchen utan skadebekymmer medan Barcelona lär sakna Pedri, de Jong, Fati och Braithwaite.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alaves är undervärderade

Trots Barcelonas kräftgång är man ändå stora favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.28 gånger pengarna.

Ser vi till de här båda lagens senaste möte på Camp Nou är det ett rimligt favoritskap. Då vann nämligen Barca med hela 5-1. Men det första mötet i Alaves slutade 1-1 och ser vi till lagens status här och nu kan man tycka att Alaves är undervärderade.

De har tagit sina samtliga nio poäng i de fem senaste omgångarna och kommer från två segrar där man dessutom hållit nollan. På dessa fem matcher har man bara släppt in två mål totalt.

Tränare Javi Calleja ser ut att ha fått ordning på laget efter en svag inledning och mot ett desorienterat Barcelona bör man inte vara chanslösa.

Det mesta talar ändå för att Barcelonas spelare knyter näven i fickan (i synnerhet de som var missnöjda med Koemans ledarskap) och bevisar att man faktiskt kan spela fotboll. Det bör kunna räcka till tre poäng men jag tar det inte för givet.

Det har gjorts under 2.5 mål i Alaves 7 senaste matcher och i Barcas fall gäller detsamma i 3 av de 5 senaste matcherna. Som jag ser det finns det en hel del som talar för att även den här matchen kommer bli relativt målsnål.

Utan skadade Frenkie de Jong som motor försvagas Barcelonas slagstyrka och jag tror att Alaves kommer kunna försvara sig väl. Därför finner jag ett bra spelvärde i spelet under 3.5 mål till 1.63 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.63
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 30 oktober 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: