Speltips Barcelona – Athletic Bilbao 31/1: Uppföljare till finaldramat

Axel Sjödin Publicerat: 30 januari 2021

Barcelona och Athletic Bilbao möter varandra för tredje gången i år redan och ifall det tredje mötet påminner om de tidigare två så har en riktigt sevärd match framför oss på söndagskvällen.

Barcelona - Athletic Bilbao

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Barcelona har öppnat året starkt i ligan med fyra raka vinster efter nyår. Efter en skakig höst från katalanerna ser de ut att ha stabiliserat läget något, men befinner sig fortfarande tio poäng efter ligaledaren Atlético och så som ligaledarna har spelat hittills så är ligan knappast i Barcelonas egna händer.

Blaugrana ställs nu inför en tuff uppgift då de under söndagskvällen tar emot ett Athletic Bilbao som de redan hunnit möta två gånger i år i vad som har varit spännande uppgörelser. I det första mötet var Barcelona det bättre laget kort och gott och vann med 3-2 i en match där Athletic Club reducerade sent och katalanerna hade bra kontroll över matchen.

För två veckor sedan möttes de återigen i supercupfinalen och då var det en annan visa. Trots att Barcelona tog ledningen två gånger så lyckades baskerna studsa tillbaka och reducerade i nittionde minuten i en match som de vann med 3-2 efter att ha avgjort i förlängningen. Detta var Athletic Bilbaos andra trofé sedan 1984 och en strålande start för lagets nya tränare Marcelino att kamma hem tidigt.

Marcelino ersatte den tidigare tränaren Gaizka Garitano precis inför mötet med Barcelona hemma på Estadio San Mamés den sjätte januari och har, med den sjunde matchen inräknad under söndagen, fått inleda sin tränargärning med att möta Barcelona tre gånger och Real Madrid en. Det har varit allt annat än en mjukstart för Marcelino, men han har fått igång laget rejält och vunnit allt utom öppningsmötet. Senaste ligamatchen hemma mot Getafe där de vann med 5-1 var ett styrkebesked från laget.

Det finns många anledningar att tro att det blir målrikt

Januari har haft ett tufft spelschema för båda lagen då cupmatcherna duggat tätt vid sidan om ligamatcherna. Utöver sextondels- och åttondelsfinaler i Copa del Rey så har de båda även spelat semifinal och final i den spanska supercupen där Athletic Bilbao som tidigare nämnts tillslut stod som segrare. Trots det tuffa schemat ser skadeläget ändå okej ut för båda lagen.

Barcelona har fortsatt Ansu Fati, Gerard Piqué och Philippe Coutinho borta i truppen samtidigt som Sergio Busquets är avstängd inför matchen och förväntas ersättas av Miralem Pjanic. Sergi är också tveksam till spel under söndagen. Den stora nyheten är dock att Lionel Messi återigen är tillbaka efter avstängning och tillgänglig för spel, en avstängning han drog på sig i finalen mot just Athletic Bilbao med ett rött kort i 120:e minuten. Även Sergio Dest är tillbaka på högerbacken.

Bortalaget har betydligt färre skador, men de båda försvararna Íñigo Martínez och Mikel Balenziaga är båda tveksamma till spel. Men det förväntas inte bli några större förändringar i truppen från deras kross av Getafe hemma förra omgången.

Att döma av de senaste mötena lagen emellan så finns det stora möjligheter att detta kan bli en målrik affär, särskilt med tanke på att Marcelino verkar ha fått igång baskernas offensiv bra och att Messi återigen är tillbaka. Det är det dock många som insett och ett överspel har inte jättebra odds i dagsläget. Däremot finns det absolut ett bra spelvärde i ett BLGM-spel för 1.75 hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250 kr i spelkrediter

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.75
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: