Speltips Barcelona – Atletico Madrid 23/4: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Söndagens stormatch mellan Barcelona och Atlético Madrid är utan tvekan den största matchen från Spanien i helgen.

Barcelona - Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tabellmässigt så är detta knappast en match som lär påverka utgången för något av lagen, men som alltid med den här typen av stormatcher så har de stor betydelse ändå. Barcelona har stannat av lite, men går trots allt mot en rätt säker ligaseger oavsett, samtidigt som ett formtoppat Atlético Madrid lär vilja bevisa sig mot serieledarna.

Det har redan skrivits spaltmeter om Barcelonas otroliga insats i ligaspelet, där de är på god väg att slå spanskt rekord i antal insläppta mål under en säsong. De har bara behövt hämta ut bollen från eget nät nio gånger under säsongen hittills och har sett ruskigt stabila ut.

Men med tanke på deras dubbla uttåg ur Champions- och Europa League så har Xavi trots allt haft sina belackare. Barcelonas senaste resultat har inte heller tystat kritikerna då de åkte på en rejäl smäll i Copa del Rey mot Real Madrid i 0-4-förlusten hemma på Camp Nou och därefter har spelat två mållösa matcher mot Girona och Getafe i La Liga.

Tre raka matcher utan att producera ett mål framåt är högsta anmärkningsvärt för ett lag som Barcelona. Det återstår att se ifall de kan höja sig mot tufft motstånd på söndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att slå Barcelona hade varit kronan på verket

Gästande Atlético har stått för en otroligt fin vårsäsong och har till och med börjat närma sig sin stadsrival på andraplatsen i La Liga. Diego Simeone var i stort sett helt uträknad under hösten, men verkar tillslut ha fått pusselbitarna att falla på plats efter ett och ett halvt år av svaga och skakiga insatser.

De har inte förlorat i ligaspelet sedan senast de mötte just Barcelona i början av januari. Sedan dess har det blivit tio vinster och tre kryss och de har en vinstsvit på sex raka matcher inför helgens tuffa möte. Antoine Griezmann har varit fantastisk för Atletis räkning och han stod återigen för två mål i deras senaste vinst mot Almería förra helgen. Han lär inte sakna motivation för att sätta käppar i hjulet för sin gamla klubb.

För Atléticos del så hade en vinst på Camp Nou inneburit att de på riktigt bevisat att de är tillbaka i toppen och redo att utmana Barcelona och Real Madrid. Mot ett Barcelona som har visat uppenbara svagheter under de senaste veckorna så är det inte heller en orimlig målsättning. Barcelona lär dock få tillbaka både Pedri och Frenkie de Jong inför den här matchen, men frågan är om de är redo att starta.

Med den form som Atlético har varit i så känns de lite väl underskattade här. Vi spelar därför på dubbelchans X2 för 1.84 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.84
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:15, söndag 23 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo