Speltips Barcelona – Atletico Madrid 6/2: Söndagens höjdpunkt

Axel Sjödin Publicerat: 6 februari 2022

Stormatcherna från La Liga haglar in under söndagen, men Barcelonas möte mot Atlético Madrid är tveklöst höjdpunkten.

Barcelona - Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De två spanska giganterna gör upp om fjärdeplatsen i La Liga där Atlético Madrid befinner sig på 36 poäng i nuläget. Barcelona, som har klättrat i tabellen under Xavi, ligger bara en poäng bakom och således har båda lagen väldigt mycket att spela för på söndagseftermiddagen.

Att det är den sista Champions League-platsen istället för titeln som dessa båda lag strider om är ett kvitto på hur läget ser ut för de spanska storklubbarna den här säsongen. Barcelona har i alla fall reparerat saker och ting någorlunda efter en säsongsinledning som lämnade mycket att önska.

De har i stadig takt fortsatt att klättra i tabellen och har under januarifönstret tagit in Ferran Torres, Adama Traore och Pierre-Emerick Aubameyang för att förstärka i den sista tredjedelen. Deras problem från i höstas där de hade väldigt få anfallsalternativ utöver en underpresterande Memphis Depay är nu över.

Den trupp som Barcelona har ska absolut ta en Champions League-plats och de har sett bättre ut än vad Atlético har gjort under de senaste månaderna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético har inte övertygat

Diego Simeone har fortsatt mycket att fundera på även om laget har sett bättre ut i januari än vad de gjorde under december. De hade fyra raka förluster i ligaspelet under december, vilket inte lär ha hänt på flera år för en klubb som Atlético. De kunde dock studsa tillbaka mot ett decimerat Rayo Vallecano efter nyår och har därefter mäktat med ett kryss och en vinst mot Valencia i La Liga.

Att de förlorade med Athletic Bilbao i supercupen (1-2) och mot Real Sociedad i Copa del Rey (0-2) med en veckas mellanrum vittnar dock om att faran knappast är över ännu. Atletis tidigare så starka defensiv har nu släppt in två mål per match i fyra raka och lär inte få en lätt eftermiddag på Camp Nou.

Madridklubben har varit någorlunda tysta under januarifönstret utöver värvningarna av ett par defensiva breddspelare. Diego Simeone får försöka vända den negativa trenden med det han har.

Barcelona är välförtjänta favoriter här, men målspelet är det som lockar mest inför stormötet. Då Atlético har uppenbara defensiva problem så känns överspelet för 2.07 hos Expekt väldigt fint inför söndagens möte.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.07
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:15
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: