Speltips Barcelona – Celta Vigo 9/10: Fokus på nästa vecka

Axel Sjödin Publicerat: 9 oktober 2022

Ett serieledande Barcelona med en fin svit i ligaspelet välkomnar Celta de Vigo till Camp Nou under söndagskvällen.

Barcelona - Celta Vigo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den riskabla satsning som Barcelona har gjort under sommaren verkar gå enligt plan i ligaspelet då de numera leder La Liga efter att Real Madrid tappade poäng mot Osasuna i förra omgången. De har dock stött på mer problem ute i dödens grupp i Champions League, vilket lär spela in inför söndagens match.

Ligaspelet har dock som sagt gått väldigt bra för Barcelona. Efter ett kryss mot Rayo Vallecano i första omgången så har de lyckats vinna sex raka i ligaspelet, där de dessutom har hållit nollan i de fem senaste matcherna. Det är minst sagt imponerande för ett lag som hade en del defensiva problem under perioder förra året.

Men mycket av Barcelonas vågade satsning hänger på att det även går bra i Champions League. Grupplottningen har varit långt ifrån önskvärd och de sitter i en dålig sits efter att ha förlorat mot både Bayern München och Inter i de tre första matcherna. De kommer att spela en retur mot Inter nu på lördag, vilket de i stort sett måste vinna om de vill ha en rimlig chans att avancera. Detta måste Xavi ha i beräkningen under söndag och lär nog försöka passa på att vila ett par nyckelspelare.

De har dock en del skador i försvaret med Joules Koundé, Héctor Bellerín och Ronald Araújo på skadelistan, vilket kan innebära problem när spelschemat blir tuffare. El Clásico mot Real Madrid väntar nästa helg dessutom och det gäller att Barcelona är i toppform den kommande veckan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Celta Vigo har inte presterat mot topplagen

Resultaten för Celta Vigos del har varit lite blandade och de har haft svårt med jämnheten i deras prestationer. En 0-3-förlust borta mot Valencia i den förrförra omgången följdes senast upp av en väldigt tung seger hemma mot Real Betis med 1-0. De fick till ett tidigt ledningsmål och blev därefter hjälpta av att Luiz Felipe drog på sig ett rött kort redan i den 20:e matchminuten.

De kan nog inte hoppas på lika bra fördelaktiga förutsättningar mot Barcelona på söndag, men de ska vara ett lag som har kvaliteten att hota topplagen på en bra dag – särskilt om Barcelona nu väljer att vila flera nyckelspelare.

Xavi har dock uttalat sagt att han fokuserar på ligan och kommer nog därför inte undan med att vila alltför många spelare. Celta Vigo har i sin tur haft problem mot lag från den övre halvan generellt sett och har förlorat med flera måls marginal vid flera tillfällen. Vi spelar därmed på att Barcelona vinner detta med -1,5 asian handicap för 1.83 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 asian
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: