Speltips Barcelona – Elche 18/12: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 18 december 2021

FC Barcelonas problem löses inte över en natt men nu behöver man en seger när man tar emot bottenlaget Elche i La Liga. Matchen spelas lördagen den 18 december 2021 med avspark kl 18:30.

Barcelona – Elche

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är tuffa tider för FC Barcelona. Vissa hade säkerligen förhoppningar om att allt skulle lösa sig bara Ronald Koeman försvann och Xavi tog över rodret, men riktigt så enkelt funkar det sällan. Problemen är djupare rotade än så och det har de senaste veckornas resultat varit en smärtsam påminnelse om.

Barca behövde ta poäng borta mot ett FC Bayern som inte hade något att spela för då man redan vara klar gruppetta. Det var man egentligen inte ens nära att lyckas med. Man föll då med 3-0 och inte gick det speciellt mycket bättre i förra helgens möte borta mot Osasuna. Det mötet slutade 2-2 efter att hemmalaget kvitterat i den 86:e minuten.

Nu väntar så ett Elche som också de haft en tuff höst och som nyligen sparkade sin tränare Fran Escriba. Laget leds nu av den tidigare Girona-tränaren Francisco.

De kommer från en 2-1-förlust borta mot Valencia där hemmalaget avgjorde i matchens slutminuter. Dessförinnan vann man emellertid det viktiga bottenmötet mot Cadiz med 3-1 hemma. Det ger att man ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket med 15 inspelade poäng på 17 matcher.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen klang- och jubelföreställning

Det är möjligt att Xavi kan bli Barcelonas frälsare men han har ett stort jobb att göra. Här och nu gäller att försöka lösa tre poäng hemma mot Elche. Det kan vara en nog så tuff utmaning för FC Barcelona hösten/vintern 2021.

Barcelona dras också med en hel del skadeproblem. Nu kan även Depay och Alba läggas till listan där bland andra Fati, Pedri och Braithwaite finns. Senast satte Xavi ihop ett lag med en trebackslinje där Umtiti tog plats för första gången den här säsongen. Även Dembele startade den matchen och visade en del goda tendenser.

Xavi tvingas lappa och laga men jag tror att man har relativt bra chanser att vinna den här matchen. Förra säsongen vann man båda mötena mot Elche, med 3-0 hemma och 2-0 borta. Nu står man som favoriter till ett odds omkring 1.34 gånger insatsen.

Elche klarade precis nytt kontrakt i La Liga förra säsongen och sannolikt kommer man att få kriga för sin överlevnad hela vägen även den här säsongen. Laget har en stor argentinsk prägel där Javier Pastore är det största namnet.

Båda lagen kommer från ett sent poängtapp och är i stort poängbehov. Jag tror inte att det här blir någon klang- och jubelföreställning från Barcas sida men jag tror man kommer se till att vinna den här matchen, för bättre än Elche det är man trots allt. Mitt spel blir därför att Barcelona leder i halvtid och vinner matchen till 1.92 gånger pengarna hos Expekt.
Brödtext

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halvtid/fulltid Barcelona/Barcelona
Odds: 1.92
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 18 december 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: