Speltips Barcelona – Elche 24/2: Hållen nolla

Simon Pålsson Publicerat: 24 februari 2021

FC Barcelona är i behov av att vinna en fotbollsmatch med eftertryck och gäller som stora favoriter hemma mot Elche i La Liga.

FC Barcelona - Elche

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det må vara mitt i veckan och fullt fokus på Champions League-slutspelet, men då det fortfarande haltar med matcher i La Liga har man givits tillåtelse att spela ligaomgångar på samma dag som det ska spelas slutspelsmatcher ute i Europa. Det är ovanligt.

Men det här innebär också att onsdagens möte mellan FC Barcelona och Elche har en tidigare avsparkstid än normalt. Redan vid 18:00 ska det till att spelas match i den katalanska huvudstaden.

FC Barcelona gäller såklart som stora favoriter hemma mot ett Elche som man på pappret ska vinna mot alla dagar i veckan. Det räcker egentligen att blicka på tabellen för att förstå klasskillnaden. FC Barcelona ligger fyra med 47 poäng, och Elche har bara 21 poäng på sin placering som 18:e lag i tabellen.

FC Barcelona har nu åtta raka matcher mot Elche där man har undvikit att släppa in mål och på hemmaplan har man varit ännu mer överlägsna. Totalt sett har FC Barcelona sex raka vinster mot det här laget, samtidigt som FC Barcelona inte förlorat på 13 omgångar i den spanska högstaligan.

Elche har, som om det här inte vore nog, åtta raka matcher på bortaplan utan vinst i La Liga och just bortaspelet har varit ett stort problem. Det känns kanske inte riktigt som att det är borta mot FC Barcelona som man plötsligt ska börja ta poäng på bortaplan igen. Eller hur?

FC Barcelona vinner bekvämt

Om vi frågar spelbolagen är FC Barcelona stora favoriter inför den här matchen och det är en värdering som inte går att säga emot. Om man inte är lite lätt självmordsbenägen i sin bettingstrategi vill säga. För det vore dumdristigt att inte se FC Barcelona som favoriter här.

I dagsläget ser det faktiskt bättre ut med truppen för FC Barcelona dessutom. Gerard Pique och Samuel Umtiti kan bilda mittbackspar, och det ger en annan stabilitet.

Ansu Fati, Phillippe Coutinho och Sergi Roberto är skadade, men det är avbräck som FC Barcelona kan hantera.

Elche har Ivan Marcone avstängd, med nyckelspelarna Fidel och Diego Gonzalez som osäkra kort på förhand. Det gör inte den här matchen enklare att hantera direkt.

FC Barcelona vinner och håller nollan spelas till 1,83 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Barcelona vinner och håller nollan
Odds: 1,83
Bolag: Betfair
Spelstopp: 19:00, onsdag 24 februari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo