Speltips Barcelona – Espanyol 31/12: Barcelona-derby

Axel Sjödin Publicerat: 31 december 2022

Tidigt på nyårsdagen så får vi följa ett Barcelona-derby från La Liga mellan Barcelona och Espanyol.

Barcelona - Espanyol

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Förra säsongens vårderby blev verkligen ett festligt sådant, där Espanyol var sekunder från att gå om Barcelona i tabellen sent under säsongen. Luuk de Jong kunde dock rädda Blaugrana med en kvittering i den 96:e minuten då. Riktigt lika spännande förväntas det inte bli nu på nyårsafton då Barcelona har sett väldigt mycket bättre ut i år samtidigt som Espanyol har stora problem i sin tuffa andra säsong uppe från segundan.

Som bekant så har Barcelona satsat allt på ett kort för att uppnå framgång snabbt och även om de har åkt på bakslag i Champions League och i El Clásico så har de sett fantastiska ut i ligaspelet. I och med deras uttåg ur Champions League så måste de nästan vinna ligan för att säsongen inte ska ses som ett fiasko och hittills så har de levt upp till förväntningarna.

De leder ligan med två poäng över Real Madrid och har nu en vinstsvit på fem raka matcher. Utöver det inledande krysset mot Rayo Vallecano och förlusten i El Clásico så har det varit idel vinster där de dessutom har hållit nollan i elva (!) matcher av fjorton spelade. Med bara fem insläppta mål så ligger de långt under tvåan Real Betis med sina tolv.

Barcelona har varit en vinstmaskin och förväntas inte ha några större problem med lillebror från staden, men det gäller att hålla tungan rätt i mun då de inte har spelat sedan i november.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Espanyol har tappat stinget under hösten

Säsongen för Espanyols del har inte varit särskilt rolig. De håller sig med nöd och näppe ovanför nedflyttningsstrecket i dagsläget och har inte längre tillgång till sin offensiva superstjärna Raúl de Tomás som har lämnat för Rayo Vallecano.

Förra året så var de under en lång tid nästan oslagbara hemma på RCDE Stadium, där de tog i stort sett alla sina poäng. De höll till på den övre tabellhalvan trots att de nästintill inte plockade några poäng på bortagräs, vilket skvallrar om hur vassa de var hemma.

Den här säsongen så har de däremot inte varit lika lyckosamma med sin tränare Diego Martínez. Tränaren har själv sagt att det finns flera problem i laget som behöver adresseras under januarifönstret, men även om de säkrat upp en ny mittback i form av Cesar Montes så kommer det inte att hjälpa dem mot Barcelona då han ännu inte är spelklar.

Espanyol har inte spelat någon sprudlande anfallsfotboll och med tanke på hur oerhört stabila Barcelona har sett ut defensivt i ligaspelet så är det i min mening ganska bra odds på att de vinner utan att släppa in mål för 2.00 hos Bet365.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner mot noll
Odds: 2.00
Bolag: Bet365
Spelstopp: 14:00, lördag 31 december
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: