Speltips Barcelona – Girona 10/4: Katalanskt möte

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2023

Ett förödmjukat Barcelona ställs mot Girona i en katalansk drabbning på Camp Nou under måndagskvällen.

Barcelona - Girona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Barcelona får trösta sig med att ligatiteln är så gott som säkrad, men de åkte på en rejäl stjärnsmäll mot Real Madrid i semifinalen av Copa del Rey i onsdags och har spenderat de senaste dagarna med att slicka sina sår.

Med risk för återupprepning så har Barcelona stått för en helt fantastisk säsong i La Liga i år och har välförtjänt i stort sett redan säkrat den spanska ligatiteln med elva matcher kvar att spela. De har tolv poäng ned till ligatvåan Real Madrid och har dessutom en match mindre spelad. Att de bara har släppt in nio mål på 27 matcher är faktiskt helt sanslöst och precis det som ofta utmärker ett mästarlag.

Det har dock varit en konstig säsong för Barcelonas del då de inhemska framgångarna i ligan inte alls har återspeglats i andra turneringar. De har stått för snöpliga uttåg ur såväl Champions League som Europa League och nu senast ett förödmjukande uttåg ur Copa del Rey. Xavi har tidigare fått kritik för att Barcelona inte riktigt presterat i de stora och avgörande matcherna och dessa resultat lär spä på den kritiken ytterligare, trots ligavinst.

Det ska dock påpekas att Barcelona har ett par skador som hämmar dem. Pedri, Andreas Christensen, Ousmane Dembele och Frenkie de Jong saknas i nuläget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Girona har inte varit starka på bortaplan

Gästande Girona har stått för en stark säsong som nykomlingar i högstaserien och har varit i kontakt med Europastriden länge. Nu vann Athletic Club sin match tidigare under omgången, vilket gör att det är sex poäng och fyra placeringar upp till sjundeplatsen, vilket kan bli svårt att ta igen. Men icke desto mindre så ska de vara nöjda med vad de har presterat än så länge.

De lär nog inte ha några större förhoppningar om att få med sig poäng hem från Camp Nou i helgen, särskilt med tanke på att de har haft ett väldigt svagt facit på bortaplan sett över säsongen. Med det sagt så har de plockat fyra av deras totalt tio poäng på bortaplan i sina tre senaste bortamatcher – bland annat genom en tung vinst mot Athletic Club på San Mamés.

Men Barcelona är av en annan kaliber och har sett fruktansvärt stabila ut mot sämre motstånd i ligaspelet. Det har varit många målsnåla uddamålssegrar för Blaugranas del under året och detta kan mycket väl bli ännu en sådan. För 2.14 gånger pengarna hos Betinia så finns det ett fint spelvärde i den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona & under 3,5 mål
Odds: 2.14
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 10 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo