Speltips Barcelona – Levante 13/12: Pressat läge

Martin Efvergren Publicerat: 12 december 2020

Krisande Barcelona faller allt djupare och nu stundar en ödesvecka med fyra ligamatcher innan jul. Levante måste först besegras men det är inte otänkbart att också de kan ställa till det.

Barcelona – Levante

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betsafe


Barcelonas säsongsinledning har varit sämre än på årtionden och med tanke på alla delar i klubben som krisar så kan man undra vem eller vad som ska stoppa fallet. Ronald Koeman ser, föga oväntat, inte ut att vara den starka enande kraft som Barcelona hade behövt i det här läget.

Till det här mötet mot Levante kommer man med två raka förluster. I ligan föll man borta med 2-1 förra helgen och i veckan blev man smått förnedrade då man föll med 3-0 hemma mot Juventus i Champions League.

En klen tröst i sammanhanget är i alla fall att man redan hade säkrat avancemang från CL-gruppen. Fram till tisdagens möte mot Juve kunde man luta sig mot att man gjort det bra i Europa-spelet men efter veckans haveri blir det argumentet än svagare.

Barcelona står på 14 poäng efter 10 matcher i La Liga. Levante har tagit 11 poäng på 11 matcher men man kommer till den här matchen med en intressant resultatrad i ryggen. Förra helgen besegrade man Getafe hemma med 3-0 och dessförinnan hade man spelat 1-1 i fem (!) raka matcher.

Detta innebär alltså att man, trots en ganska skral poängskörd, är obesegrade i de sex senaste matcherna. Därtill har man alltså bara släppt in totalt fem mål på dessa sex matcher, en trygghet i defensiven som kan komma väl till pass här.

Levante har Campana, Bardhi och Doukoure på skadelistan medan Barcelona saknar Fati, Pique och Sergi Roberto.

Kris på alla nivåer

Barcelona har sin Messi-kris, sin ekonomiska kris, sin resultatmässiga kris och nu talas det även om ett utbrett missnöje bland spelarna vad gäller Ronald Koemans ledarskap. Att Barcelona hade behövt en stark och enande kraft på tränarposten till den här säsongen var ganska uppenbart men mycket pekar mot att man även misslyckats med den uppgiften.

Frågan är nu hur man ska lyckas vända den här sjunkande skutan. Prestationerna i Champions League samt på hemmaplan i ligan har trots allt varit en ljusglimt men 3-0-förlusten hemma mot Juventus senast skuggar nu även det ljuset något.

Levante på hemmaplan ska normalt sett innebära en självklar seger och man är förstås klara favoriter att lyckas med det. Men med tanke på rådande omständigheter är det inget man kan ta för givet.

Levante har, efter en svag inledning på säsongen, ryckt upp sig och är alltså obesegrade i 6 raka matcher. De har också en förmåga att spela resultatmässigt jämt med topplagen i serien. Förra säsongen vann man hemma mot Barcelona och förlorade med 2-1 på Camp Nou.

Defensivt är Paco Lopez Levante välorganiserade och ju längre man lyckas hålla tätt i den här matchen desto mer sätts Barcelonas tålamod på prov. För bortalagets del gäller det att försöka göra Barca-spelarna frustrerade och för att nå dit krävs just nu inte jättemycket.

Spelschemat är nu späckat fram till jul. Båda lagen ska spela fyra matcher inom loppet av en och en halv vecka och för Barcelona väntar en viktig match mot Real Sociedad på onsdag.

Sammantaget tror jag att dessa förutsättningar borgar för en mer målsnål match än vad oddssättarna förväntar sig. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen till nästan dubbla insatsen.

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.98
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00 den 13/12 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: