Speltips Barcelona – Mallorca 1/5: Offensiva problem

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2022

Ett lite pressat Barcelona tar emot nedflyttningshotade Mallorca på Camp Nou under söndagskvällen.

Barcelona - Mallorca

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en strålande vår under Xavi Hernández så har Barcelona åkt på en plötslig formdipp under säsongens slutskede. De såg nära ostoppbara ut ett tag, men så plötsligt under april så har resultaten gått utför. Mallorca som inte har mycket marginaler nere i bottenstriden lär hålla tummarna för att det håller i sig åtminstone en omgång till.

Barcelona har nu förlorat tre raka hemmamatcher på Camp Nou där Frankfurt, Cádiz och Rayo Vallecano har varit de lag som fått folk att börja ifrågasätta ifall man för tidigt ute med att säga att katalanerna var tillbaka. Återuppbyggnaden av Barcelona är såklart inget som bara görs under en vår, men kontrasten mellan hur det har sett ut under mars och april har varit väldigt stark och något förvånande.

Det Barcelona som öste in mål tidigare under våren har nu fått offensiva problem och har bara mäktat med ett enda mål i sina tre senaste ligamatcher. Det är tydligt att skadade Pedri saknas på plan, men de borde kunna göra bättre med det spelarmaterial de har oavsett.

Ansu Fati ser ut att återvända inför omgången, men frågan är om det löser någonting. Barcelona behöver ännu inte vara oroliga över att tappa sin Champions League-plats, men de är nog lite pressade att ta tre poäng hemma på Camp Nou igen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mallorca behöver varje poäng de kan få

För nykomlingen Mallorca så är det bara överlevnad som gäller. I nuläget så är det tre lag inblandade i kampen kring nedflyttningsstrecket och Mallorca är de som är bäst situerade just nu, om än med liten marginal. De har 32 poäng i nuläget, med Cádiz på samma poäng och Granada under strecket med 30 poäng.

Det är små marginaler de har att jobba med och varje poäng är värd sin vikt i guld just nu. Mallorca hämtade nyligen in en ny tränare i form av Javier Aguirre som har skrapat ihop sex poäng på de fyra omgångar som han har tränat klubben.

Trots förluster mot Elche och Getafe precis ovanför dem i tabellen så har de lyckats hitta två oerhört viktiga trepoängare mot Atlético Madrid och Alavés. De två segrarna har båda kommit på hemmaplan medan de har fallit borta.

Han lär ha en tydlig matchplan mot Barcelona där han lär vilja parkera bussen på Camp Nou. Med Barcelonas offensiva problem så finns det kanske lite hopp, men det blir svårt att stå emot under nittio minuter tror jag. Vi spelar därmed på att Barcelona vinner i kombination med att det blir under 3,5 mål för 2.30 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona & under 3,5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: