Speltips Barcelona – Osasuna 29/11: Uppryckning

Martin Efvergren Publicerat: 27 november 2020

Barcelona och Osasuna står båda på elva poäng inför det här mötet och det mesta känns krisartat vad gäller hemmalaget. Här finner jag dock anledning att tro att man rycker upp sig och tar en relativt komfortabel seger.

Barcelona – Osasuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det finns inte mycket positivt att säga om Barcelona just nu. Klubben krisar på de flesta plan men i Champions League går man i alla fall starkt. I tisdags besegrade man Dynamo Kiev med 4-0 på bortaplan med, i stort sett, en reservelva och totalt har man tagit full pott efter fyra spelade matcher.

I La Liga går det dock desto tyngre. Senast föll man med 1-0 borta mot Atletico Madrid, vilket var lagets tredje förlust på åtta spelade matcher. Därtill har man även kryssat mot både Sevilla och nyligen Alaves. Det innebär att man endast har skrapat ihop 11 poäng efter 8 spelade matcher.

Det är alltså lika många poäng som kommande motståndaren Osasuna, som har en match mer spelad. På de tre senaste har man dock bara tagit en poäng och den tog man i senaste omgången då man spelade 1-1 hemma mot Huesca. Dessförinnan hade man förlorat mot Sevilla med 1-0 och Atletico Madrid med 3-1.

Osasuna dras med en hel del skador då Torro, Perez, Aridane, Calleri och Brandon ser ut att missa den här matchen. Hos hemmalaget saknas Fati, Busquets, Pique och Araujo.

Ett utvilat Barca

Ronald Koeman valde att rotera nästan hela laget som startade mot Atletico Madrid i veckans bortamöte i Kiev. Därmed lär man kunna ställa upp med fräscha i ben i den här matchen.

Koeman har annars inte haft någon enkel uppgift att få styr på detta Barcelona. Framförallt har man haft problem när man ställts mot mer kvalificerat motstånd. Man har förlorat mot de båda Madrid-lagen Real och Atletico och säsongens enda meriterande seger var bortasegern mot Juventus i Champions League.

Men mot sämre motstånd har man, trots allt, kunnat leverera i paritet med den nivå vi vant oss vid; 4-0 mot Dynamo Kiev senast. 5-2 mot Real Betis i senaste hemmamatchen. 5-1 mot Ferencvaros. 3-0 mot Celta Vigo. 4-0 mot Villareal i ligapremiären.

Osasuna slutade på tionde plats i La Liga förra säsongen och är på många sätt ett typiskt mittenlag. Man är stabila utan att sticka ut i någon större utsträckning och man tar sina poäng.

Senast de här lagen möttes var i juli på Camp Nou. Då vann Osasuna med 2-1 och det första mötet förra säsongen slutade 2-2.

Barcelona har med andra ord revansch att utkräva och jag tycker att man bör ha goda chanser att lyckas med det. Osasuna är inget lag som faller igenom, de gör alltid jobbet – men det bör inte räcka den här gången.

Barcelona kommer relativt utvilade och man har tidigare under säsongen visat att man kan spela en vägvinnande fotboll som inneburit klara segrar mot lag av Osasunas kaliber.

Därför blir mitt spel att Barcelona vinner den här matchen med två måls marginal eller mer.

Speltips:

Speltips: Barcelona -1.5 (asian)
Odds: 1.72
Bolag: 888sport
Spelstopp: 14:00, söndag den 29/11
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: