Speltips Barcelona – Real Betis 7/11: Lossnar inte

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona får inte det att lossna, men behöver tre pinnar hemma mot Real Betis. Lagen möts i La Liga lördagen den 7 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

La Liga åker vidare på lördagen och precis som tidigare veckor har man valt att lägga samtliga matcher på olika avsparkstider. I praktiken innebär det här att du som tv-tittare i princip kan fylla hela lördagen med matcher från det som kanske trots allt är världens spelmässigt bästa fotbollsliga.

En av matcherna som sticker ut, eftersom FC Barcelona är ett av lagen och det alltid får matcher att sticka ut, spelas på eftermiddagen när Camp Nou står värd för gästerna Real Betis.

Om man slänger ett snabbt öga på tabellen missar man kanske ett iögonfallande faktum att Real Betis just nu är klart före FC Barcelona i tabellen. Det skiljer fyra poäng mellan lagen, även om FC Barcelona då har spelat två matcher mindre än sina motståndare för dagen. Det är med det sagt slående hur svag inledning man haft med åtta poäng på sex omgångar.

Det är både en bristande offensiv och en lite darrig defensiv som varit problemet. Det är tydligt att turbulensen kring klubben i somras inte har gynnat spelet på planen heller. Men det känns väl egentligen ganska logiskt.

Real Betis hade en stark säsongsinledning, men har sett sämre ut på slutet. Nu har man fyra förluster på sina sex senaste och mot de lite större lagen har det gått betydligt tyngre.

Fördel hemmalaget

Phillippe Coutinho och Ronald Aruojo hade kunnat vara spelare som spetsade till konkurrensen kring startelvan, men båda spelarna är borta med skador inför den här matchen hemma mot Real Betis.

Det man vidare kan ha med sig är att målvakten Marc-André ter Stegen gjorde en stark match senast i Champions League, när han var tillbaka mellan stolparna i hemmamötet med Dynamo Kiev från den ukrainska huvudstaden. Faktum är att han gjorde ett par mer eller mindre svettiga räddningar i uddamålsvinsten och den viktiga trepoängaren.

Det har länge funnits förhoppningar om att mittbacken Samuel Umtiti ska återgå till spel. Han ska vara tillbaka i någon form av träning och kanske kan han vara redo för comeback snart. Där kommer man dock att skynda långsamt.

Dani Martin och Victor Camarasa är borta från spel i Real Betis. Juanmi och Andrés Guardado har till skillnad från de förstnämnda spelarna faktiskt varit med en del under säsongen, men är lite osäkra till spel här.

I tabellen är det FC Barcelona som ligger klart efter Real Betis, men nu måste det väl ändå vara dags för en trepoängare även i ligaspelet?

FC Barcelona vinner första halvlek spelas till 1,85 gånger smeten hos Betsson. Jag tror att man går ut med full kraft och vill markera revir.

FC Barcelona - Real Betis

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: