Speltips Barcelona – Real Madrid 19/3: El Clásico

Axel Sjödin Publicerat: 19 mars 2023

En fantastisk fotbollssöndag avslutas med El Clásico mellan Barcelona och Real Madrid från Camp Nou.

Barcelona - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har chansen att så gott som säkra titeln på söndag ifall de lyckas slå sina ärkerivaler Real Madrid hemma på Camp Nou. Inför omgången så har de ett försprång på nio poäng i tabellen och Los Blancos måste i stort sett vinna för att kunna göra titelstriden någorlunda intressant framåt våren.

Även om det har sett väldigt annorlunda ut ute i Europa så har det inte varit några frågetecken kring Barcelonas inhemska dominans under säsongen. Real Madrid har verkligen imponerat i Champions League, men Barcelona har varit klart vassare i serielunken där de knappt har tappat poäng under hela säsongen.

Att Barcelona fortfarande bara har släppt in åtta mål i La Liga går knappt heller att ta in. Det är helt otroliga siffror och visar om något verkligen hur dominanta de har varit. Fortsätter de bara på samma sätt så gör det knappt något ifall de förlorar mot Real Madrid sett ur titelperspektiv, men El Clásico väger såklart väldigt mycket i sig självt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona har haft övertaget på senaste

Real Madrid har egentligen inte presterat särskilt mycket sämre i ligan än under fjolåret där de avslutade säsongen som spanska mästare med 13 poäng ned till ligatvåan Barcelona. Det är katalanerna som har tagit ett oerhört stort kliv i år och Marängerna har inte riktigt lyckats hålla jämna steg.

Real Madrid har under senare år haft ett litet övertag mot sina rivaler i inbördes möten, men det är inte alls samma känsla inför söndagen. De vann det första mötet hemma i Madrid i höstas, men sedan dess så har de hunnit mötas i både supercupen och i cupen där Barcelona har varit det bättre laget och har också vunnit välförtjänt vid båda tillfällena.

Det går aldrig att räkna bort Real Madrid helt, vilket många har fått lära sig den hårda vägen, men detta har varit Barcelonas år nere i Spanien. De har också haft ett par dagar fler att vila då Real Madrid mötte Liverpool så sent som i onsdags då de säkrade avancemang till kvartsfinalen i Champions League.

Båda lagen kliver i alla fall in i söndagens stormatch relativt skadefria och förhoppningsvis bjuds vi på en underhållande match. För de 2.25 gånger pengarna som Betinia erbjuder så tycker jag i alla fall att den raka ettan lockar här, då Barcelona har det lilla extra för tillfället och har varit bättre än Real Madrid i deras senaste möten.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, söndag 19 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo