Speltips Barcelona – Real Sociedad 16/12: Slagläge för La Real

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2020

Real Sociedad är serieledare i La Liga och har nu ett fint slagläge inför onsdagens bortamatch mot FC Barcelona den 16 december 2020.

FC Barcelona - Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Inledningen på den här säsongen har fallit alla supportrar till Real Sociedad väldigt i smaken, åtminstone om vi koncentrerar oss till hur man har presterat i det inhemska ligaspelet. Nu har formen varit lite på dekis på slutet, med tre raka kryssmatcher för Real Sociedad i La Liga, men man är fortfarande serieledare.

Den lite sämre trenden på slutet har fått lag som Atletico Madrid och Real Madrid att närma sig med stormsteg, men det är Real Sociedad som har kommandot. Nu behöver man dock en trepoängare snart för att inte riskera att tappa detta kommando.

Det ska oerhört mycket till för att Real Sociedad ska vara en reell titelkandidat hela vägen in i mål, men det är utan tvekan ett lag som går för en Champions League-plats. Det är inte heller en enkel motståndare att städa av för FC Barcelona.

En normal säsong hade FC Barcelona varit enorma favoriter inför matchen, alldeles oavsett att Real Sociedad nu har prickat formen och har gjort en så bra säsongsinledning. Men nu har FC Barcelona stora interna problem, speciellt med sitt spelsätt, och har egentligen varit krampaktiga i sitt sätt att spela matcherna hela hösten.

Det gör att Real Sociedad bör ha ett fantastiskt slagläge här – och enligt spelbolagen ska ett rakt spel på bortalaget belönas med hela 5,00 gånger pengarna. Sett till spelvärde är det ett bra spel. Det har sällan varit ett lika bra läge för Real Sociedad att vinna på Camp Nou som det är den här gången.

Ingen sprakande historia

Det måste sägas att tappen som FC Barcelona har med sig inför den här matchen är minst sagt tunga och att spelare som Ansu Fati, Sergi Roberto, Gerard Pique och Ousmane Dembele hade kunnat göra det här laget starkare. Men ingen av dessa finns med mot serieledarna.

Å andra sidan ska man betona att det här är spelare som Ronald Koeman har fått klara sig utan under en längre period och det vore lite väl att hävda att det är ett stort problem just inför den här matchen. Problemen i FC Barcelona är långt mer spelmässiga än vad det är knutet till specifika spelartapp.

I bortalaget har man äntligen fått tillbaka David Silva igen, och nu ser han ut att vara redo för att starta. Det är ett ordentligt tillskott med tanke på att det är en spelare som i princip hade platsat i alla lag i världen fortfarande. Vill jag hävda.

Real Sociedad saknar däremot Luca Sangalli, Mikel Oyarzabal och Aritz Elustondo. Det finns också en överhängande risk att Asier Illarramendi och Miguel Angel Moya inte spelar på ett tag till.

Real Sociedad vinner väldigt sällan mot FC Barcelona, men har också haft en förmåga att streta emot bra mot laget. Nu kommer man med en lång trend med oavgjorda matcher, hela sex stycken på raken, och frågan är om man ska se det som att man är svårslagna, eller lite ur form offensivt?

Under 3,5 mål spelas här till 1,64 gånger såsen hos CampoBet. Jag ser framför mig ett jämnt möte mellan två lag som ogärna förlorar.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,64
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 december 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds:


Ingress

FC Barcelona - Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds:


Ingress

FC Barcelona - Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: