Speltips Barcelona – Real Valladolid 5/4: Barcelona ångar på

Axel Sjödin Publicerat: 4 april 2021

Den spanska titelstriden är i full gång och Barcelona kommer behöva tre poäng här med El Clásico nu på lördag som det stora hindret.

Barcelona - Real Valladolid

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atlético de Madrid fortsätter att tappa poäng var och varannan omgång och Barcelona smyger sig allt närmre ligaledarna. Trots att Atléticos ledning bara för ett par månader sågs som ointaglig av flera experter så skulle många idag hävda att Barcelona kanske till och med är favoriter med detta utgångsläge. Barcelona har haft en otrolig form under hela kalenderåret och har vunnit 12 av 13 ligamatcher i år. Det enda poängtappet kom mot Cádiz i en 1-1 match, men de är i alla fall obesegrade i ligan i år.

Ett Barcelona som i höstas såg skakigt ut och förlorade matcher här och var ser plötsligt ut som möjliga favoriter till ligatiteln. Att Lionel Messi hittat formen hjälper såklart också en del, han har stått för 10 mål under de senaste 6 matcherna och har haft ett högt målsnitt under hela våren.

Nu när Champions League-äventyren är över för säsongen efter det tunga uttåget mot PSG i åttondelsfinalen kan de fokusera helt och hållet på ligan och att jaga Atlético. En hemmamatch mot Real Valladolid ska såklart inte vara något annat än tre poäng för Barcelona. Det Barcelona vi fick se i höstas hade mycket väl kunnat slarva bort en sådan här match, men det är väldigt svårt att se med tanke på nuvarande form.

Skadeläget ser dessutom bra ut och förutom långtidsskadade Philippe Coutinho och Ansu Fati så är det bara Gerard Piqué som är värd att notera som tveksam inför matchen. Sergi Roberto är tillbaka från skada, men lär nog inte peta Sergino Dest som spelat bra på högerkanten ändå.

Valladolids trupp har drabbats av COVID-19

På andra sidan tabellen finner vi gästerna Real Valladolid som i nuläget har tre poängs marginal ned till nedflyttningsplacerade Huesca. De kan alltså absolut inte andas ut riktigt ännu, men har visat goda tecken på att de har vad som krävs för att klara sig kvar i högstaligan även till nästa säsong.

De har endast förlorat en av sina senaste sex matcher, den förlusten kom mot Real Madrid för fem omgångar sedan. Sedan dess har de vunnit mot Getafe och kryssat tre gånger. Nu senast kryssade de mot Sevilla, men var oerhört nära att få med sig trepoängaren, då de ledde matchen med 1-0 fram till den 94:e minuten. Valladolid är med andra ord inte alls i dålig form och lär klara kontraktet utan problem om de fortsätter spela så.

Deras vara eller icke vara i La Liga hänger dock inte på matchen mot Barcelona direkt och dessutom har COVID-19 brutit ut i truppen inför mötet, vilket gör så att de kommer sakna flertalet spelare. Sergio kommer säkerligen att se detta som läglig timing ifall det nu skulle hända då de antagligen hade förlorat matchen mot Barcelona ändå.

Från COVID-19 saknar de Luis Pérez, Kike Pérez, Míchel och Roberto Jiménez, dessutom är Fabián Orellana avstängd och Pablo Hervías och Marcos de Sousa tveksamma till spel. Frånvarolistan är gedigen med andra ord, även om de flesta nyckelspelare lyckats hålla sig friska. Valladolid snittar vanligtvis strax under ett mål per match på senaste och mot Barcelona med många borta lär det bli svårt att spräcka nollan, därmed spelas att Barcelona vinner mot noll för 1.83 hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner mot noll
Odds: 1.83
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: