Speltips Barcelona – Sevilla 4/10: Värdemätare

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Barcelona och Sevilla har full pott efter två omgångar av La Liga och det här blir en rejäl värdemätare för båda lagen. Barcelona är rättmätiga favoriter men det kommer sannolikt att krävas en hel del för att nöta ner ett försvarsstarkt Sevilla.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Trots allt som varit och den krisstämpel som satts på hela klubben Barcelona så finns det ännu inga tecken på att det har påverkat prestationerna. I premiären satte man högsta växel från start och i synnerhet gjorde Ansu Fati det med två tidiga mål, vilket till slut gav en 4-0-seger mot Villareal.

I torsdags fortsatte man på den inslagna vägen då Fati gjorde 1-0 efter 11 minuter när man besegrade Celta Vigo med 3-0 – och det trots att Clement Lenglet utvisades redan i den 42:a minuten.

Ronald Koeman har således fått en fin start vid rodret men nu väntar förmodligen det tuffaste motståndet hittills då Lopeteguis Sevilla gästar Camp Nou på söndagskvällen.

Bortsett från Supercup-mötet mot Bayern Munchen där Sevilla föll efter förlängning så har man inte förlorat en match sedan februari. I premiären bortaslog man Cadiz med 3-1 och i torsdags besegrade man Levante med 1-0 hemma.

Sevilla har Corchia och Carlos Fernandez på skade listan medan Barcelona lär få klara sig utan Umtiti, ter Stegen, Junior Firpo och Matheus Fernandes.

Sevilla är oerhört svårslagna

Det har varit en tuff sommar för alla Barcelona-supportrar efter 8-2-förlusten mot Bayern Munchen och allt det som hänt kring ikonen Leo Messi. Situationen var inte på något vis optimal för Ronald Koeman, Henrik Larsson och övriga ledarstaben men efter två spelade ligamatcher är känslan betydligt mer positiv.

Det är inga stora taktiska förflyttningar som gjorts men det har fungerat. Man har ännu inte släppt in något mål (trots att man spelade med tio man i mer än en halvlek senast) och offensivt har man varit skickliga på att hitta rätt ytor bakom motståndarnas backlinjer där inte minst Ansu Fati har sett glödhet ut.

Två matcher är dock inget statistiskt underlag som håller för att dra några långtgående slutsatser men många hade nog lägre förväntningar än på mycket länge på detta Barcelona och i relation till det har inledningen sett väldigt lovvärd ut.

Hur bra Barcelona – eller för den delen Sevilla – är kommer man sannolikt säga en hel del mer om efter det här mötet. Lopeteguis Sevilla är väldigt välorganiserade och solida i sin defensiv. Han har haft betydligt längre tid att sätta sin spelmodell jämför med Koeman och de bör kunna stå upp väl i den här matchen.

Senast lagen möttes var i juni i Sevilla och den matchen slutade 0-0 och jag är inne på att även den här matchen kan komma att bli relativt målsnål. Fati, Messi & company lär inte få lika stora ytor som man fått i de två inledande matcherna. Sevilla kommer att vara kompakta i sin defensiv och även om Barcelona sannolikt kommer att vinna så lär det krävas en hel för att få hål på Sevilla.

Sevilla har inte förlorat under ordinarie tid på över ett halvår och det vore ingen jättesensation om man skulle knipa en poäng mot Barca. Framförallt tror jag att de kommer att göra det här till en mer taktisk och mindre öppen tillställning.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1.98
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, söndag 4 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: