Speltips Barcelona – Valencia 5/3: Ensidigt möte

Axel Sjödin Publicerat: 5 mars 2023

Barcelona tar emot det nedflyttningshotade Valencia på Camp Nou under söndagseftermiddagen.

Barcelona - Valencia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det råder inga tvivel om var favoritskapet ligger inför söndagens drabbning, men den förra helgens omgång har trots allt gjort saker och ting lite mer intressanta. Barcelona hann bli lite skakade förra veckan, samtidigt som Valencia tog en väldigt tung trepoängare hemma mot Real Sociedad.

Det har varit flera månader nu där Barcelona har sett otroligt effektiva ut. De har radat upp trepoängarna i ligaspelet och har fortsatt sju poängs marginal ned till jagande Real Madrid i titelstriden. Men Europaspelet blev återigen för mycket då de föll mot Manchester United i Europa League och följde upp det med en chockerande förlust mot Almería i ligan.

De svarade dock starkt i cupspelet mot Real Madrid där de vann öppningsmötet i semifinal på Santiago Bernabeu med 1-0, trots att de saknade både Robert Lewandowski och Pedri. Intressant nog så spelade Barcelona på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid då de bara hade dryga tredjedelen av bollinnehavet. Xavi visar trots allt att han är lite pragmatisk när det kommer till att säkra vinster.

Pedri och Lewandowski lär i alla fall saknas även här, samtidigt som Gavi är avstängd, men i övrigt så har Barcelona en stark elva att ställa upp med här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia är en klubb i kris

Det har varit ett par tunga månader för Valencia som sakta har närmat sig nedflyttningsplatserna och nu tillslut är under strecket. Klubben har skakats av protester mot ledningen och det finns en desperation bland supportrarna till denna anrika och misskötta storklubb.

I den förra omgången så tändes i alla fall en gnista hopp igen då de besegrade Real Sociedad hemma på Mestalla med 1-0 och tog tre blytunga poäng. Den nya tränaren Rubén Baraja har således fått en ganska bra start på sin återkomst till klubben som tränare.

Vinsten mot Real Sociedad kom efter fem raka förluster och totalt åtta matcher utan vinst, så man kan kanske inte påstå att Valencia är i någon vidare form trots allt. Deras facit på bortaplan har varit allt annat än imponerande under säsongen och det lär nog inte bli särskilt lätt att få med sig något från Camp Nou.

Valencia har inte ens fått in ett mål under fyra raka bortamatcher och då Barcelona har varit ett av de mest defensivt säkra lagen i ligan så tycker jag ändå att ett spel på att Barcelona vinner mot noll ser ganska bra ut för de 2.40 gånger pengarna som Lucky Sports erbjuder.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Barcelona vinner mot noll
Odds: 2.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:15, söndag 5 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo