Speltips Barcelona – Villareal 27/9: Premiär för Barca!

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Disharmonin har framstått som total i Barcelona den senaste tiden och det ska bli mycket intressant att se huruvida det påverkat laget när man nu gör La Liga-premiär mot Villareal. Trots allt är man fortfarande ett ruggigt bra fotbollslag och det tror jag räcker långt här.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Vi behöver nog inte gå in på alla detaljer rörande den oordning och disharmoni som, av allt att döma, råder kring Barcelona. Extremt kortfattat handlar det om Leo Messi och hans missnöje med klubbledningen, att han ville lämna men, mer eller mindre, tvingats kvar.

Den inte särskilt meriterade tränaren Ronald Koeman är tillsatt för att ta det här laget vidare efter den förnedrande 8-2-förlusten mot Bayern Munchen i Champions League i mitten av augusti.

Trots att vissa lag redan har spelat två ligamatcher gör Barcelona sin ligapremiär först den här helgen. Förra helgen spelade man dock om Trofeo Joan Gamper där man besegrade Elche med 1-0 efter att Griezmann gjort matchens enda mål i den andra matchminuten.

Nu väntar så en premiär hemma mot Villareal som också de har en nytillträdd tränare i Unai Emery som är tillbaka i Spanien efter mindre lyckade turer i både Paris SG och Arsenal.

Villareal premiärspelade hemma mot Eibar förra helgen där man lyckades vända 0-1 till en 2-1-seger. En viktig seger för Emery som nog tror sig ha ganska möjligheter att också plocka poäng mot ett Barcelona i gungning.

Barca kan fortfarande spela boll

Man utgår någonstans ifrån att turerna runt Leo Messi och Barcelona kommer att påverka prestationerna på plan i ganska stor utsträckning men ännu har inga ligamatcher spelats och man ska nog inte räkna bort lagets chanser till att nya titlar kommer att vinnas den här säsongen.

Utifrån ser det allt annat än harmoniskt ut och tillsättningen av Ronald Koeman (och Henrik Larsson) kan ifrågasättas men oavsett allt detta har man fortfarande en oerhört stark trupp på pappret.

Mot Elche formerade Koeman en 4-3-3-formation där, bland andra, Phillipe Coutinho och Ansu Fati tog plats i startelvan. De spännande nyförvärven Miralem Pjanic och Trincao hoppade in i andra halvlek. Det var ingen sprudlande tillställning men man vann matchen och totalt sett såg det ut som något att bygga vidare på.

Om det är något som verkligen behövs i Barcelona just nu så är det ett starkt ledarskap, att Koeman kan få gruppen att dra åt samma håll. Det är där hans fokus bör vara, snarare än att han ska försöka vara någon taktisk förnyare. På så vis kan det här uppdraget passa Koeman, som aldrig gjort sig känd som något taktiskt geni, ganska väl.

Villareal slutade på en fin femteplats förra säsongen och det lär bli en stor utmaning för Emery att förbättra det resultatet. Villareal tog 60 poäng och även om man bara var tre placeringar efter Barcelona så var skillnaden i antal poäng hela 22 stycken. Senast lagen möttes var den 5:e juli då Barca vann med klara 4-1 på bortaplan.

Det är tydligt att även oddssättarna tvivlar på Barcelonas kapacitet just nu då utdelningen på en hemmaseger är bättre än vad den brukar vara när Barcelona spelar hemma mot ett motstånd av Villareals kaliber.

Man kan vrida och vända på allt men Barcelona är trots allt bättre än Villareal på, så gott som, samtliga positioner och det tror jag räcker för att vinna den här matchen med två mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Barcelona -1 (asian handicap)
Odds: 1,84
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00, söndag 27 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: