Speltips Cadiz – Barcelona 5/12: Tätare än väntat

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Många förväntar sig ett FC Barcelona som kör över Cadiz, men är det rimligt inför mötet i La Liga den 5 december 2020?

Cadiz - FC Barcelona

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det går verkligen att se till FC Barcelona som ett lag som har hittat rätt igen, efter en inledning på säsongen som lämnade en del övrigt att önska. Man har fått fart på sitt egna spel och inte minst i Champions League har det resulterat i ett par tunga vinster.

4-0, 4-0 och 3-0 är lagets tre senaste vinster, och tre senaste matcher, med mötet med Osasuna inräknat där. Alltså ett ligamöte och två matcher i Champions League.

Tidigare under säsongen var man direkt krampaktiga och inte minst i La Liga har det här blivit tydligt, där man just nu bara är sjua i tabellen och redan har tappat mark. Det är fortfarande en tabell som till viss mån haltar, men det är oroväckande att man har hela tio poäng upp till serieledande Real Sociedad.

Cadiz däremot är lite av ett succélag och gör det bra, med tunga skalper på vägen fram till att man nu ligger sexa. Man vann exempelvis borta (!) mot Real Madrid och tog sånär poäng hemma mot Real Sociedad.

En tydlig trend i deras fall är att matcherna på hemmaplan ofta blir ganska målsnåla. Det är ett lag som spelar en snål, tät fotboll vi har att göra med.

Målspelet i La Liga

Cadiz är som sagt utan tvekan det lag som har imponerat mest under inledningen på säsongen och vi är många som imponeras stort av lagets sätt att ta sig an sina matcher. Förlustprocenten är möjligen aningen för hög för att man ska vara helt nöjda (35% ungefär) men i övrigt måste man ta och säga att det är ett lag som överraskat positivt.

Men inför den här matchen kommer man att få klara sig utan Juan Cala och José Mari, två spelare som har funnits med i startelvan en del. Om det vill sig illa kommer också anfallaren Alvaro Negredo, som varit så viktig med sin rutin och sitt målskytte, att behöva vila här. Men det är en spelare man provar sent. Luismi Quezada är borta nu och har så varit under hela hösten i princip.

FC Barcelona har rent namnmässigt betydligt tyngre tapp inför helgens match, med Ansu Fati, Sergio Robert och mittbacksgeneralen Gerard Pique borta på förhand. Ronald Araujo och Samuel Umtiti kommer troligen inte heller att spela, men där finns det inga raka besked i skrivande stund.

Efter en svag inledning har FC Barcelona vaknat lite mer till liv, men jag räknar blint med ett hemmalag som har enorm motivation på förhand här.

Under 3 mål (asian) spelas till 1,73 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 5 december 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: