Speltips Cadiz – Elche 16/1: Viktigt bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 16 januari 2023

En väldigt viktigt bottenmöte utspelar sig under måndagen då Cádiz välkomnar Elche till Nuevo Mirandilla.

Cádiz - Elche

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen befinner sig under strecket inför omgången och är således verkligen i behov av poäng. Cádiz står på samma poäng som Sevilla ovanför dem, men det är svårt att se storklubben faktiskt åka ut framåt våren, så Cádiz måste nog hoppas på att försöka ta sig ikapp Celta och Valladolid högre upp snarare.

För Elches del så är detta nästan en ödesmatch såhär tidigt på säsongen. De har fortfarande inte vunnit en enda match och står på ynka fyra poäng med snart halva säsongen spelad. De måste verkligen börja plocka trepoängare och de lär inte få bättre chanser än när de väl möter konkurrenterna nere i botten. Elche har inte råd att förlora den här och öka avståndet till säker mark ytterligare, då kan det mycket väl vara över för Elches del.

Man kan inte påstå att Elche har särskilt tur med timingen när det kommer till att gästa Cádiz dock. Hemmalaget har varit den klubb som har plockat flest poäng av alla bottenlag under de senaste omgångarna och formen har börjat bli bättre och bättre. Senast vann de en oerhört viktig match borta mot Valencia i den förra omgången och fortsätter de såhär så borde de kunna gå förbi ett iskallt Real Valladolid som radar upp förluster.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi ska nog inte förvänta oss någon fotbollsfest

Ett Cádiz i stigande form borde således kunna hantera Elche, som inte har visat några prov på förbättring. Det har varit en tränarkarusell under säsongen, men inga förändringar har gett upphov till några resultat och desperationen går nästan att ta på hos tabelljumbon.

De har nu fem raka förluster i bagaget och föll bittert nog senast mot Celta Vigo med 0-1 hemma, trots att de ändå var med i matchen och hade sina chanser att kvittera. Elche har i alla fall ett positivt facit mot Cádiz under de senaste åren, men frågan är hur mycket det hjälper dem i det här läget.

Med det sagt så är Cádiz knappast sagt ett så stabilt och skickligt lag som kan garantera trepoängare ens mot bottenmotstånd. Deras ganska låga bollinnehav och kontringar passar sig bättre mot större lag, vilket de visade mot Valencia, och de kan mycket väl få problem med att ta kommando i matchen.

Underspelet står rätt lågt, men för de två klubbar som har haft störst problem med att producera mål framåt i hela Spanien så är det inte heller konstigt. Vi kombinerar i alla fall underspelet med en dubbelchans 1X för 2.00 gånger pengarna hos Lucky Sports, vilket känns som klart spelvärda odds på en match som det knappast lär slå gnistor om.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 16 januari 2023
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: