Speltips Cadiz – Getafe 10/3: Formstarkt bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 10 mars 2023

Fredagen bjuder på ett spännande bottenmöte från La Liga då Cádiz välkomnar Getafe till Nuevo Mirandilla.

Cádiz - Getafe

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den spanska bottenstriden är fortsatt oerhört jämn och båda dessa lag är i allra högsta grad inblandade i den. Både Cádiz och Getafe befinner sig ett par placeringar över strecket, men Cádiz gör det med en poängs marginal och för Getafes del så är det bara målskillnad som gör att de är ovanför Sevilla och Almería i tabellen.

Det är med andra ord väldigt viktiga poäng som står på spel på Nuevo Mirandilla under fredagskvällen och detta är intressant nog två av de mer formstarka lagen i bottenskiktet som drabbar samman. Cádiz har vunnit två och kryssat en av sina fyra senaste matcher, där deras enda förlust under perioden kommit borta på Camp Nou.

De tog en tung poäng borta mot Real Sociedad förra fredagen och har visat upp bra resultat på senare tid. Det är dock framförallt på hemmaplan som de har varit som bäst. De är nu uppe i nio raka matcher utan förlust på hemmagräs, då den senaste förlusten där kom under tidig september mot Barcelona.

Cádiz har också två raka segrar på Nuevo Mirandilla mot Girona och Rayo Vallecano inför fredagens drabbning och lär kliva in på plan med självförtroende.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Getafe har lyckats klättra i botten

Men Getafe har även de visat upp god form under senare tid. De har två vinster, två oavgjorda och en förlust i deras fem senaste matcher, där de bland annat tagit poäng borta mot Atlético Madrid och har vunnit sina två senaste hemmamatcher mot Valencia och Girona.

Det har gjort att de har kunnat klättra ovanför strecket och att de nu befinner sig på 16:e plats inför omgången. Men när det är så små marginaler i bottenstriden så kan det förändras snabbt och Getafe har nu två raka sexpoängare mot Cádiz och Sevilla framför sig. Detsamma gäller Cádiz som möter Almería och Sevilla i de kommande omgångarna.

Getafe har en fördel när det kommer till skadeläge då Quique Sánchez Flores har i stort sett hela sin trupp till sitt förfogande, medan Cádiz har en del skador. Men det är inget nytt inför omgången och Cádiz har kunnat prestera bra även utan dem på senaste.

Det tenderar att bli jämna och målsnåla matcher mellan dessa två lag, vilket inte minst visade sig i höstas då det blev en mållös match med tre röda kort i slutet. Med tanke på Cádiz starka hemmafacit så lutar jag i alla fall åt dem här, men krysset måste tas i beaktning. Vi spelar därmed på att Cádiz vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.68 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Cádiz – Draw no bet
Odds: 1.68
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 10 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo