Speltips Cadiz – Osasuna 12/9: Sprudlar inte

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Förväntningarna är inte superhöga inför premiären i La Liga den 12 september 2020, där Cadiz och Osasuna möts i första omgången.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

I egenskap av nykomlingar är det alltid spännande att se Cadiz ta sig an den här säsongen, och se vad man egentligen kan ställa till det med efter en synnerligen stark säsong i Segunda Division förra året. Då tåg man sig upp mycket rättvist till att nu spela i den högsta ligan igen.

I den första omgången spelar man mot ett Osasuna som också hade en bra fjolårssäsong, och som imponerande nog slutade tia i tabellen med häng på Europaplatserna. I slutändan hade man inte mer än fyra poäng upp och med lite mer sting i stegen sista matcherna hade man rent av kunnat klättra hela vägen upp där. Det som utmärkte laget var den stabila defensiven, och stundtals den ganska uddlösa offensiven.

Man hade en förmåga att inte förlora sina matcher – bara 12 förluster på hela året – och var väldigt svårslagna. Men uddamålsvinster var snarare regel än undantag. När man vann var det alltså inte med övertygande marginal alltså.

Det går inte att dra för stora växlingar av försäsongen här, men trenden med målsnåla matcher har varit tydliga mellan dessa båda lagen. Under 2,5 mål har suttit i fyra av de fem senaste försöken.

Målspel i premiären

Det är alltså bara premiär, men faktum är att det redan nu finns en avstängning att prata om i hemmalaget. Alberto Perea får inte spela den här matchen efter att ha blivit utvisad i slutet på förra säsongen, och det är såklart ett bittert tapp direkt för det tippade bottenlaget. Som om det inte vore nog med det lär man även sakna Jon Ander och Luismi Quezada som båda är borta med skador.

Men vad som däremot är trevligt är att Alvaro Negredo finns med i laget den här gången, och jag kan inte se annat än att anfallaren går in direkt i startelvan. I somras anslöt han till klubben gratis, alltså som bosman då hans avtal gått ut, från den turkiska storklubben Besiktas. Det är inte direkt så att han har haft ett par övertygande år bakom sig, men från tiden i Valencia vet vi vad han kan göra i La Liga. Det är också många som minns honom från tiden i Manchester City, även om det kanske inte var en succé hela vägen hem så att säga.

Det här går att jämföra med bortalaget, som kommer att få klara sig uan ett gäng spelare i den första matchen för säsongen. Chimy Avila har dragit på sig en ny skada i ligament och kommer därmed inte kunna spela på i stort sett hela säsongen, om det vill sig riktigt illa. Darko Brasanac och Brandor står också utanför truppen inför den första matchen. Däremot finns det förhoppningar om att UNai Garcia och Enric Gallego, men det återstår att se om de är starka nog. Det kommer dock vara ett problem med att Pervis Estupian nu lämnat för att spela med Watford, efter att hans låneavtal med Osasuna gått ut.

Som jag ser det är det här två bottenlag och det mesta talar för att för en ganska menlös, lätt avslagen premiärmatch. Ogärna vill man inleda säsongen med en förlust.

Under 2 mål (asian handicap) spelas till 1,79 gånger krämen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: Casumo
Spelstopp: 21:00, lördag 12 september 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: