Speltips Cadiz – Real Sociedad 22/11: Den blåvita maskinen

Martin Efvergren Publicerat: 21 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Real Sociedad går fram utan pardon i La Liga och frågan är om uppstickaren Cadiz kan sätta käppar i hjulen för deras segertåg. Min bedömning är att den blåvita maskinen återigen blir svårstoppade.

  Rygga vårt speltips hos Bethard!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen. Gäller nya kunder hos Bethard.

Nykomlingen Cadiz har fått en mycket bra start på säsongen. Inför mötet mot Atletico Madrid senast hade man en svit på fem matcher utan förlust av vilka man vunnit tre och kryssat två med 1-0-segern borta mot Real Madrid som den stora pricken över i:et. Där blev man dock en aning nedplockade på jorden då Atletico Madrid vann med 4-0.

Av de fem matcherna där man var obesegrade hade man dessutom hållit nollan i fyra. Senaste insatsen innan uppehållet var ett bakslag men i stort har Cadiz, så här långt, bevisat att man är i Primera Division för att stanna. Efter 9 spelade matcher står man på 14 poäng.

Nu väntar återigen tufft motstånd i ett Real Sociedad som, just nu, ser ut att kunna ge giganterna i den här ligan en rejäl fight i den absoluta toppen. Till det här mötet kommer man med fem raka övertygande segrar i ligaspelet.

Att Imanol Alguacil är en skicklig tränare som förfogar över en väl sammansatt trupp med mycket kvalitet och hög potential är ingen nyhet. Men om man tidigare varit lite ojämna i sina prestationer med ett försvarsspel som ibland lämnat en del i övrigt att önska så har man sett oerhört stabila ut den senaste tiden.

Man har bara släppt in tre mål på de senaste åtta matcherna och man har vunnit sina matcher utan att motståndarna har varit speciellt nära. Senast besegrade man Granada med 2-0 hemma och totalt har man tagit 20 poäng vilket innebar serieledning inför det gångna landslagsuppehållet.

Le Normand utvisades sent mot Granade och är därmed avstängd nu. Därtill finns Sangalli, Illaramendi, Sagnan och Gorosabel på Real Sociedad skadelista. Hos hemmalaget lär Nano, Carcelén, Quezeda och José Mari saknas.

Två välorganiserade lag

Trots lagets framfart har Alexander Isak ännu inte lyckats hitta formen. Willian José startade senast och gjorde mål och lär vara förstavalet även i den här matchen. De båda anfallarna har totalt bara svarat för 3 av Real Sociedads 20 mål i ligan så här långt.

I den bemärkelsen har man mer att ge men sättet man spelar på ger ofta yttrarna de bästa ytorna och det är sannolikt ingen slump att Portu och Oyarzabal har gjort hälften av de 20 målen.

Framförallt är man starka som kollektiv och väldigt metodiska i sitt sätt att spela. Även om David Silva förstås har en väldigt viktig roll som skulle bli svår att ersätta om han inte vore tillgänglig så känns Real Sociedad som en ostoppbar maskin för tillfället.

Alvaro Cervera Diaz har lett Cadiz sedan 2016 och även han har på ett metodiskt sätt byggt detta lag. Den grund man har satt, byggt på ett välorganiserat försvarsspel borgar för att man kommer fortsätta plocka poäng.

Mycket pekar mot att det här kan komma att bli en tät och målsnål tillställning där Cadiz primärt kommer att vara fokuserade på att vara täta i sin defensiv. Men med tanke på vad Real Sociedad har presterat hittills bör man ha goda chanser till tre poäng här.

Spelet blir därför en rak tvåa till klart spelvärda 1.87 gånger insatsen hos Bethard.

Cadiz – Real Sociedad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Jämför odds: