Speltips Cadiz – Real Valladolid 19/5: Sexpoängare i botten

Axel Sjödin Publicerat: 19 maj 2023

Otroligt tunga poäng står på spel då Cádiz och Real Valladolid gör upp i bottenstriden på fredagskvällen.

Cádiz - Real Valladolid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den spanska nedflyttningsstriden är fortsatt oerhört jämn och det finns gott om sexpoängare nere i botten kvar att spela i de sista omgångarna. Cádiz match mot Real Valladolid är en av de kvarstående matcher som kan bli säsongsavgörande. Båda lagen står på 35 poäng inför omgången och har därmed bara en poäng ned till Getafe under strecket. En vinst på fredag hade därmed värt sin vikt i guld, samtidigt som en förlust gör att man riskerar att hamna på fel sida strecket.

Cádiz tog en oerhört tung seger mot Valencia i deras senaste hemmamatch i slutet av april, men den gröna bocken i resultatraden är omgiven av förluster. I de två senaste omgångarna har det blivit förluster vid båda tillfällena och nu är de återigen pressade att plocka poäng för att hålla sig flytande. Samtliga lag i botten har rätt tacksamma återstående spelscheman, så det gäller verkligen att leverera när man väl får chansen.

Tabelljumbon Elche står för motståndet i den sista omgången för Cádiz del, men de lär behöva plocka poäng innan dess också. Det hela görs dock svårare av att de har en rad skador inför de avslutande omgångarna och såhär i efterhand ska de vara väldigt glada över att de valde att investera lite i januarifönstret, annars hade det kunnat se betydligt värre ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valladolid har allt i egna händer

Nykomlingen Valladolid riskerar att åka tillbaka ned i Segundan lika snabbt som de kom, och formen inför de avslutande omgångarna oroar. De avgörande sexpoängarna avlöser varandra i de avslutande omgångarna för Valladolids del och detta är den första av tre ödesmatcher kvar att spela. De har även Almería borta och Getafe hemma kvar på menyn i en rysare som kan avgöras i den sista omgången.

De tog två tunga segrar i mitten av april, vilket håller dem på rätt sida strecket fortfarande, men sedan dess har det blivit fyra raka förluster där de har fått se sina konkurrenter i botten komma ikapp och gå förbi. Tolv insläppta mål under dessa fyra förluster känns knappast betryggande inför slutspurten då resultaten måste börja vända nu.

Båda lagen har fortsatt allt i egna händer, men kommer inte att få något gratis. Med så mycket på spel lär båda försöka riskminimera då ett mål kan betyda oerhört mycket i en match mellan två lag som knappast rosat målmarknaden. För 1.74 gånger pengarna spelar vi därmed på under 2,5 mål hos Coolbet inför fredagens möte.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, fredag 19 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logo