Speltips Cadiz – Valencia 4/4: Dåliga trender

Axel Sjödin Publicerat: 4 april 2021

Två lag som kämpar med stabiliteten möter varandra under påskdagen i La Liga. Båda ser nog sin chans att plocka tre poäng här.

Cadiz - Valencia

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Cádiz har fått många att höja på ögonbrynen under säsongen och bitvis har de verkligen imponerat trots att de vinner matcher med extremt lågt bollinnehav. De befann sig länge i mitten av tabellen och vunnit mot både Barcelona och Real Madrid under säsongen. De vann faktiskt inbördes möten mot Barcelona sett över två matcher under säsongen med fyra inspelade poäng.

Men det var en tidsfråga innan de skulle börja tappa igen och under de senaste nio omgångarna har de sämst poängskörd i hela La Liga. Som tur är lyckades de under hösten bygga upp en buffert så trots den dåliga formen så sitter de på 15:e plats med fem poäng ned till Huesca under strecket.

Förutom vinsten mot Eibar i början av mars har de alltså inte vunnit sedan tidig januari och de behöver desperat några poäng för att kunna andas ut. Målet har hela tiden varit att säkra kontraktet och inte falla ur högstaligan så ifall Cádiz kan hålla ut i några omgångar till så är det en oerhörd framgång för klubben.

Valencias form varierar

Bortalaget Valencia har en tuff säsong bakom sig men verkar äntligen ha hittat formen lite och plockar nu regelbundet trepoängare. De ser ut att gå mot en bekväm mittenplacering i ligan med god marginal ned till nedflyttningsstrecket, så den värsta perioden är över för Valencia.

De har dock fortfarande inte lyckats vinna två matcher i rad sedan sena 2019, vilket är smått ofattbart rent ut sagt. De har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher men varvar det med att förlora på bortaplan, så frågan är hur det kommer se ut mot Cádiz nu på söndag. Valencia har ett gyllene läge att bryta trenden då Cádiz har sämst form i ligan och själva har dålig statistik hemma på Ramon de Carranza.

Inför matchen mot Cádiz har bortalaget Jasper Cillesen borta med knäskada och Eliaquim Mangala tveksam till spel, men i övrigt är har Javi Gracia hela truppen till sitt förfogande. Hemmalaget är också relativt skadefria och endast Anthony Lozano är värd att notera på skadelistan. I övrigt kan Rubén Sobrino inte spela då han är utlånad från Valencia.

Det känns som att detta möte inte handlar om vilken lag som är bäst, snarare vilket lag som har minst dålig trend. Därmed känns matchen väldigt öppen och det är lätt att se den gå åt båda håll. Inget av lagen är dock främmande för mål och på deras senaste sju matcher har de båda lagen bara hållit nollan en gång vardera.

Valencia har haft problem med målskyttet på bortaplan, men mot Cádiz vars försvar inte imponerar bör de kunna trycka in en boll. Att båda lagen gör mål för 2.00 gånger pengarna hos Speedybet blir därmed dagens spel på La Liga.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.00
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 18:30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: