Speltips Celta Vigo – Barcelona 1/10: Mål i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona öppnade säsongen med 4-0 mot Villarreal, och gäller som klar favorit inför matchen borta mot Celta Vigo den 1 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är en spansk ligatabell som redan ett par veckor in i säsongen verkligen haltar, och som av den anledningen inte blir särskilt enkel att lösa av. På torsdagen spelar exempelvis FC Barcelona borta mot ett Celta Vigo som man ligger klart efter i tabellen.

Det kan te sig märkligt eftersom FC Barcelona bara vunnit sina matcher – men å andra sidan bara har spelat en match. Det som blev FC Barcelonas premiär för säsongen avverkades i helgen då man vann med klara 4-0 mot Villarreal, och Ansu Fati briljerade med två mål och en magisk insats generellt.

Celta Vigo har å sin sida spelat tre matcher och må vara obesegrade hittills, men har bara en vinst. En poängskörd på fem poäng är ganska bra, och ger lite andrum inför fortsättningen.

Tänk på att det här är ett lag som förra säsongen hade stora problem och som huserade i bottenstriden, någonting som man tänker undvika med alla till buds stående medel den här säsongen. Det är den huvudsakliga målsättningen med säsongen för deras del.

FC Barcelona är favoriter

Under den här trevande inledningen på säsongen har Celta Vigo fått klara sig utan Sergio Alvarez och Ruben Blanco, två spelare som potentiellt sett kan bli viktiga vad det lider och som rimligen är att räkna med längre fram. Men ingen av spelarna finns med i matchen mot FC Barcelona heller. Det man också ska lägga till är att David Junca numera finns på den där skadelistan.

Rent namnmässigt kan man påstå att läget dock är värre för FC Barcelona, som inte minst får klara sig utan målvakten Marc-André ter Stegen i ett tag till. Martin Braithwaite står också utanför laget, men den danske anfallaren känns inte direkt som en spelare för startelvan under den här säsongen. Det måste man nog ta och säga. Samuel Umtiti har inte kunnat spela än och lär inte skyndas tillbaka i spel, även om han sägs vara tillbaka i träning nu eller väldigt snart.

På pappret råder det ingen tvekan om vilket lag som är det bästa, och med den fina trenden som FC Barcelona visat nu och inte minst senast när man gjorde ligapremiär tror jag att målskörd från bortalaget är nästan helt givet. Motsvarande möte förra säsongen slutade 2-2 och faktum är att FC Barcelona inte lyckats vinna borta mot Celta Vigo på ett par säsonger nu.

Båda lagen göra mål spelas nu till 1,73 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – ja
Odds:  1,73
Bolag:  Betway
Spelstopp: 21:30, torsdag 1 oktober 2020
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: