Speltips Celta Vigo – Elche 12/2: Tät historia

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2021

Celta Vigo gäller bara som knappa favoriter hemma mot bottenlaget Elche i La Liga den 12 februari 2021, och vi rekar med odds.

Celta Vigo - Elche

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns såklart all anledning att blicka mot den spanska fotbollen i helgen, med ett antal definierande matcher för resten av den här säsongen. Med tanke på att vi har spelat mellan 20-22 matcher för varje lag är det nu det ska till att avgöras hur våren kommer att se ut.

Mer än halva säsongen är passerad och för att inte riskera att ramla ner gäller det för lagen på nedflyttningsplatserna att skaffa sig ett bättre utgångsläge.

Som bekant hör Elche till den här bottenstriden, med sina 18 poäng på 20 spelade matcher. Men det man ska ha med sig är att laget har två matcher färre spelade än nästan alla lag på nedre halvan, och det gör att man med en vinst här kan gå upp på säker mark.

Om man vinner någon av sina hängmacher sätter man sig i ett bra läge och faktum är att man, vid dubbla vinster i släpmatcherna, helt plötsligt bara är två poäng bakom Celta Vigo.

Celta Vigo är precis på övre halvan, men har vad jag tror ointagliga nio poäng upp till en Europaplats. Jag kan inte se hur det här laget ska kunna ta sig dit.

Underspelet gångbart

I sex raka matcher mellan Celta Vigo och Elche har under 2,5 mål varit ett gångbart spel och det tyder en del på vilken typ av matcher det blir när lagen möts.

Det är på det hela taget två ganska oinspirerande lag för närvarande och i mina ögon ligger både 0-0 och 1-1 nära till hands som resultat i matchen.

Celta Vigo hade en stark trend på hemmaplan i slutet på 2020, men inledningen på 2021 har varit lite mer försiktig. Det finns inte en vinst så långt ögat kan nå i La Liga och laget känns som ett typiskt krysslag nu.

Elche har det inte heller mycket enklare och har inte vunnit på någon av sina 15 senaste omgångar i La Liga, även om man kryssar oftare än vad man förlorar. Det ska man också ha med sig.

X (oavgjort) spelas till 4,20 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,20
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 12 februari 2021
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: