Speltips Celta Vigo – Espanyol 17/12: Dåligt bortafacit

Axel Sjödin Publicerat: 17 december 2021

Celta Vigo välkomnar Espanyol till Balaidos under fredagskvällen som start på helgens La Liga-omgång.

Celta Vigo - Espanyol

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget har haft en tuff höst där de inte alls har levt upp till de förväntningar som sattes på dem inför säsongsinledningen. Det var tanken att de äntligen skulle kunna utmana om Europaplatserna efter ett bra transferfönster, men istället har de varit inblandade i bottenstriden och tillbringat hela säsongen på tabellens nedre halva.

Den värsta perioden verkar i alla fall vara över och de har nu lämnat striden kring strecket med ganska god marginal då de befinner sig på 14:e plats med 17 poäng i nuläget. Med det sagt så kan man knappast kalla dem ett formstarkt lag trots att deras resultat har blivit bättre.

På deras fem senaste ligamatcher har de tre kryss, en vinst och en förlust och lär nog hålla sig kvar i mitten av tabellen säsongen ut om inget oväntat händer. Det ska dock sägas att deras kryss senast mot Mallorca spelades under förfärliga väderförhållanden där det knappt gick att spela, så 0-0 där var ändå godkänt med tanke på förutsättningarna.

Inför mötet med Espanyol får de den oerhört viktiga Iago Aspas tillbaka i alla fall och Santi Mina är återigen klar för spel trots att han tvingades kliva av senast mot Mallorca. Det är svårt att underskatta Aspas betydelse för Celta Vigo så det verkligen ett välkommet besked.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Espanyol är främst starka hemma

Gästerna lär tvärtom vara väldigt nöjda med sin säsong såhär långt då de ligger på nionde plats i tabellen som nykomlingar efter att halva säsongen snart är spelad. Ingen är kanske särskilt förvånad över att de skulle leverera i La Liga, men de har trots allt ändå överträffat förväntningarna.

I lördags stod de för en imponerande vändning mot Levante i en match som tillslut slutade 4-3 till Espanyol och det är det står tydligt att det finns mycket karaktär hos katalanerna som inte är långt ifrån sina stadsrivaler Barcelona i tabellen.

Det är dock framförallt hemma på Estadi Cornellà-El Prat som de har varit riktigt starka. Hela 20 av deras totalt 23 poäng har kommit på hemmaplan – med andra ord så är det två helt olika saker att möta Espanyol hemma eller på bortagräs. På resande fot så har de ännu inte vunnit i ligaspelet och däri ligger förklaringen till att Celta Vigo trots allt är favoriter, trots att de inte imponerat.

Med tanke på Espanyols bortafacit så är det lockande att spela på den raka ettan här, men Celta Vigo känns inte riktigt starka nog för oddsen som erbjuds. Matchen luktar verkligen kryss och med tanke på att Celta Vigo har kryssat fyra av deras sex senaste matcher så är det nog inte heller ett dumt spel för de 3.33 gånger pengarna som Campobet erbjuder.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kryss
Odds: 3.33
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: