Speltips Celta Vigo – Huesca 30/12: Celta ångar på

Simon Pålsson Publicerat: 30 december 2020

Allt du behöver veta inför onsdagens möte mellan Celta Vigo och SD Huesca i den spanska högstaligan La Liga den 30 december 2020.

Celta Vigo - SD Huesca

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Celta Vigo i storform tar emot ligajumbon på Estadio de Balaidos med hopp om att kunna fortsätta klättra i tabellen. Huesca däremot har endast mäktat med en enda vinst såhär långt på säsongen men har lyckats hålla sig flytande och inom räckhåll för säker mark genom att ha flest antal oavgjorda matcher i hela ligan såhär långt, hela 9 oavgjorda på 15 matcher.

Trots sin jumboplacering är Huesca alltså inte en helt lätt nöt att knäcka. Celta Vigo har dock en strålande form och bör kunna hantera dem på hemmaplan. Bortsett från att de spelade lika senast borta mot Getafe så hade de tidigare en vinstsvit på fyra matcher.

De spelar rolig anfallsfotboll och fyller på med mycket folk i sista tredjedelen, vilket också har gett utdelning. De har 12-2 i målskillnad under de senaste fem matcherna och har inte bara mött brödgäng direkt.

Det verkar ha klickat för Celta Vigo

Spelet verkar ha börjat sitta i Chacho Coudets 4-1-3-2 formation och fortsätter de att spela som de gör med en Iago Aspas som levererar kan de mycket väl sikta högt under vårkanten. Det är imponerande från ett lag som precis klarade sig undan nedflyttning från den tidigare säsongen.

Skadeläget ser ljust ut för hemmalaget. Santi Mina är påväg tillbaka även om han är tveksam inför denna matchen, men det är oklart ifall han fått starta ändå då Brais Méndez visat på väldigt fin form bredvid Iago Aspas i anfallet. I övrigt är inga nyckelspelare borta, vilket såklart är viktigt för att ett lag som Celta Vigo ska kunna ligga högt i tabellen.

Hos bortalaget är Pablo Ínsua avstängd, men samtidigt så återvänder Jorge Pulido från sin avstängning och kommer ersätta honom rakt av i mittlåset bredvid Dimitrios Siovas. Pablo Maffeo och Sandro Ramírez är fortsatt skadade.

Även om Huesca verkar lyckas knipa enpoängare lite här och var så känns Celta Vigo här alldeles för formstarka och vassa offensivt för att Huesca ska kunna stå emot på bortaplan. Därför spelar vi på en rak etta för 1.79 gånger smeten hos Unibet på den här matchen.

Speltips:

Speltips: Celta Vigo vinner
Odds: 1,79
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:15, onsdag 30 december 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: