Speltips Celta Vigo – Real Madrid 20/3: Fortfarande med

Axel Sjödin Publicerat: 20 mars 2021

Efter att ha tagit sig vidare i Champions League tidigare i veckan så tar Real Madrid återigen sikte på ligan där de ställs mot Celta Vigo.

Celta Vigo - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid är fortfarande med i striden om ligatiteln även om det är med minsta möjliga marginal. Den senaste tidens poängskörd hade kunnat se helt annorlunda ut och att endast titta på resultaten ger inte hela bilden av hur det sett ut för Los Blancos under de senaste månaderna.

Det är oerhört många matcher nu som räddats genom ett sent mål med mindre än tio minuter av matchen kvar. Det är såklart en oerhörd styrka att gång efter gång kunna rädda poäng eller plocka vinster med några minuter kvar av matchen, men det är inte heller det Real Madrid man känner igen från tidigare som ofta hade avgjort matchen en timme tidigare.

Real Madrid är fortfarande bara sex poäng bakom stadsrivalen Atlético, men har absolut inte råd att tappa poäng längre ifall de vill ha en rimlig chans att komma ikapp innan säsongen är över. Vinsten mot Atalanta i Champions League var i alla fall en välbehövlig sådan där målskyttet lossnade lite. Gasperini har väl aldrig varit känd för att bygga bra försvar, men Atalanta ska man absolut inte skoja bort.

Zinedine Zidane behöver i alla fall inte oroa sig särskilt mycket över skadeläget inför slutspurten av säsongen. Eden Hazards comeback blev kortvarig och han kommer antagligen vara borta resten av säsongen, men utöver det är det egentligen bara Daniel Carvajal som är värd att nämnda på skadelistan.

Är Celta starka nog för att hålla emot?

Hemmalaget har efter en dålig start på säsongen äntligen klättrat i tabellen tillräckligt för att ha lite distans ned till bottenstriden. De befinner sig fortfarande i ingenmansland och har väl kanske egentligen ingen chans på Europaspel heller, men alla lag tänder såklart till lite extra när Real Madrid kommer på besök.

När de båda lagen möttes i Madrid i höstas slutade det 2-0 i huvudstadslagets favör och frågan är om Celta Vigo är starka nog att lyckas plocka poäng nu på lördag. Celta Vigo var laget som satte stopp för Atlético de Madrids långa vinstsvit i ligan, men nu i efterhand är det svårt att avgöra hur mycket av det som var början på Atléticos formdipp.

Celta Vigo har i alla fall inte förlorat de senaste tre matcherna och kryssade mot Athletic Bilbao nu senast i ett möte som slutade mållöst. Inför mötet mot Real Madrid på lördag är det i alla fall inte skador som sätter stopp för deras chanser. Endast Rubén Blanco är egentligen värd att notera på frånvarolistan.

Trots att Celta visat på hyfsad form och Real Madrid haft svårt att avgöra matcher tidigt så känns ett rakt spel på Real Madrid rimligt här. Med tanke på att de gång på gång lyckas hitta de avgörande målen i matchens slutskede kan man utesluta att det är en slump och för 1.80 hos Unibet känns en vinst för Real Madrid klart spelvärd här med tanke på vad de visade upp mot Atalanta i veckan.

  Rygga spelet hos Unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Real Madrid vinner
Odds: 1.80
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:15
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: